Karapınar, Alanönü, Huzur ve Erenköy'de Yüzler Gülecek - Son Dakika
Yaşam

Karapınar, Alanönü, Huzur ve Erenköy'de Yüzler Gülecek

Karapınar, Alanönü, Huzur ve Erenköy\'de Yüzler Gülecek

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen Karapınar 2'nci Etap İmar Planı Revizyonları, Koruma Bölge Kurulu'ndan geçti.

07.01.2019 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen Karapınar 2'nci Etap İmar Planı Revizyonları, Koruma Bölge Kurulu'ndan geçti.

Söz konusu bölgede ayrık nizam 5 ve 6 kat yapılaşma mümkün olacak. Karapınar, Alanönü, Huzur, Erenköy mahalleleri sınırları içerisinde, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2'nci Etap 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna ilişkin imar komisyonu raporu Odunpazarı Belediye Meclisi'nde görüşülmüş, konu meclis tarafından oy birliği ile kabul edilmişti. Söz konusu bölgedeki tescilli taşınmazların bulunduğu alanlara ilişkin kısımlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nda görüşüldü. İnceleme raporunda işlem dosyası, imar planı paftaları ve fotoğrafları incelendi ve yapılan görüşmeler sonunda, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu değişikliklerinin uygun olduğuna karar verildi.

"Umutla bekleyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun"

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "On binlerce insanımız için yerinde bir karar oldu. TOKİ büyük bir inatla buradaki dönüşümü vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde gerçekleştirmemek için direniyordu. Yıllardır bu konuda TOKİ'ye birçok kez talepte bulunduk, buradaki yetkiyi teslim etmelerini istedik. Sonunda geç olmakla birlikte yetkiyi alarak bölgedeki vatandaşlarımızın lehine bir proje hazırladık. Bu konuda emeği geçen tüm personelimize ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu önemli kararı umutla bekleyen tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Karapınar, Alanönü, Huzur ve Erenköy'de Yüzler Gülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alanya'da okul bahçesindeki yılan itfaiye tarafından yakalandı
    13:15 Alanya'da okul bahçesindeki yılan itfaiye tarafından yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir okulun bahçesindeki ağaçta yer alan yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalandı ve doğaya bırakıldı. İtfaiyenin yılanı yakalama çalışması ise öğrenciler tarafından alkış aldı.

  • İstanbul'da yunusların coşkusu kameraya yansıdı
    13:09 İstanbul'da yunusların coşkusu kameraya yansıdı

    Ramazan Bayramı tatilinde İstanbul Sarayburnu açıklarında 2 yunus balığın metrelerce yükseğe zıpladığı anlar sosyal medyada milyonlarca kez görüntülendi. Alman amatör fotoğrafçı Johannes Moths, Maltepe Sahili açıklarında görüntülediği 2 yunusun ağır çekim tekniği ile yavaşlatılmış görüntülerini paylaştı. Marmara Denizi'nde artan yunus balığı popülasyonu, fotoğrafçıların ilgi odağı haline geldi.

  • Hakkari'de Kurtlar Ahıra Dadandı: 60 Hayvan Telef Oldu
    12:58 Hakkari'de Kurtlar Ahıra Dadandı: 60 Hayvan Telef Oldu

    Hakkari'nin Depin Vadisi'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan bir vatandaşın ahır olarak kullandığı mağaraya akşam saatlerinde aç kurtlar dadandı. Kurtlar, 30 keçi ve 30 oğlağı telef etti. Olayın ardından bölgeye gelen veteriner, yaralı hayvanların imha edilmesi gerektiğini belirtti.

  • İstanbul'da Ramazan Bayramı tatilinde yunuslar metrelerce yükseğe zıpladı
    12:54 İstanbul'da Ramazan Bayramı tatilinde yunuslar metrelerce yükseğe zıpladı

    İstanbul Sarayburnu açıklarında 2 yunus balığının Ramazan Bayramı tatilinde metrelerce yükseğe zıpladığı anlar, sosyal medyada milyonlarca kez paylaşıldı. Alman amatör fotoğrafçı Johannes Moths, Maltepe Sahili açıklarında çektiği eşsiz görüntülerle yunusları şehrin sembol yapılarıyla bir araya getiriyor. Yunusların ağır çekim tekniğiyle görüntülendiği videolar, izleyenlere masalsı bir yolculuk sunuyor. Marmara Denizi'ndeki yunus balığı popülasyonunun artmasıyla birlikte, yunuslar fotoğrafçıların ilgi odağı haline gelmiştir.

  • Başkan Ahmet Akın, sürpriz evlilik teklifine denk geldi
    12:47 Başkan Ahmet Akın, sürpriz evlilik teklifine denk geldi

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine denk geldi ve çiftin nikahını kıydı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Sami Yıldız, 68 yıldır şimşir gereçleri üreterek geçimini sağlıyor
    12:32 Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Sami Yıldız, 68 yıldır şimşir gereçleri üreterek geçimini sağlıyor

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Sami Yıldız, 68 yıldır az sayıda usta tarafından el emeğiyle yapılan ve coğrafi işarete kavuşan şimşir gereçleri üreterek geçimini sağlıyor. Şimşir kaşıklar, bakteri üretmemesi ve besin değerini düşürmemesiyle biliniyor. Yıldız, ürettiği şimşir gereçlerini müşterilere sunarak geçimini sağlıyor.

  • Ardahan'da yaralı kerkenez kuşu tedavi altına alındı
    12:31 Ardahan'da yaralı kerkenez kuşu tedavi altına alındı

    Ardahan'ın Göle ilçesindeki Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde yaralı bulunan kerkenez kuşu, tedavi edilmek üzere Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kerkenez, tedavi sonrası uçma yeteneğini kazandığında doğal yaşam alanına bırakılacak.

  • Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi
    12:30 Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi

    Sivas'ta faaliyet gösteren ESTAŞ, leyleklerin bacasında yuva yapması nedeniyle üretimi durdurdu. Leyleklerin zarar görmemesi için fabrika yönetimi, göç edene kadar üretime ara verdi. Fabrika, leyleklere ev sahipliği yaparak doğaya ve çevreye saygılı bir firma olduğunu gösteriyor.

  • Başkan Ahmet Akın, genç çiftin nikahını kıydı
    12:25 Başkan Ahmet Akın, genç çiftin nikahını kıydı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine şahit olmuş, Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftine, 'Nikahınızı kıyacağım' diyerek söz vermişti. Başkan Ahmet Akın, göreve gelmesinin ardından ilk Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftinin nikahını kıyarak sözünü tuttu.


Advertisement