Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde Altın Kemer Osman Aynur'un Oldu - Son Dakika
Spor

Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde Altın Kemer Osman Aynur'un Oldu

Karapürçek Yağlı Güreşleri\'nde Altın Kemer Osman Aynur\'un Oldu

Bu yıl 22.'si düzenlenen geleneksel Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Osman Aynur oldu.

18.06.2012 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 22.'si düzenlenen geleneksel Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Osman Aynur oldu. Kıyasıya rekabetin yaşandığı güreşlerde altın madalyayı, Ali Gürbüz'ü yenen Osman Aynur kazanırken Ali Gürbüz ikinci, Ahmet Avcı ve Vedat Engin ise üçüncülüğü paylaştı.

Her yıl olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce güreşçinin katılımıyla gerçekleşen Karapürçek Yağlı Güreşlerinde, güçlerini er meydanında gösteren güreşçiler gün boyu süren müsabakalarda rakiplerini elemeye çalıştılar.

Sabahın erken saatlerinde miniklerin güreşleriyle başlayan müsabakalar, öğleden sonra Büyükler, Başaltı ve Başpehlivan güreş müsabakaları ile devam etti. Karapürçek Güreş Alanı'nın her köşesinde rakipleriyle karşılaşan güreşçiler, güreş severlere güzel bir gün yaşattılar.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de ev sahibi olarak güreşleri gün boyunca izledi. Başkan Tiryaki'yi siyasiler ve bürokratlar da yalnız bırakmadı. AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,

Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkeli, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcıları Yunus Keleş, Gökalp Yılmaz, Tuncay Temel'in yanı sıra Altındağ Belediyesi meclis üyeleri ve Altındağlı muhtarlar ve çok sayıda güreş sever de güreşleri izledi.

2012 YILININ BAŞPEHLİVANI OSMAN AYNUR

Sabahın erken saatlerinde başlayan güreş müsabakalarının ardından başpehlivanlık mücadelesinde finale kalan Ali Gürbüz ve Osman Aynur, nefesleri kesen bir güreş ortaya koydular. Dakikalarca süren mücadelenin sonunda rakibinin sırtını yere getiren Osman Aynur 2012 yılının başpehlivanı oldu.

Kupa merasiminde birincilik kürsüsüne çıkan Başpehlivan Aynur'a madalyasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi taktı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından altın kemeri takılan Osman Aynur, Anadolu'nun Kırkpınarı Karapürçek Yağlı Güreşleri'ne ismini yazdırdı.

YÜZLERCE GÜREŞÇİ GALİBİYET İÇİN TER DÖKTÜ

Karapürçek Yağlı Güreşleri'ne Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce güreşçi katıldı. Günün erken saatlerinde miniklerin müsabakaları ile başlayan güreşlerde sırasıyla teşvik, tozkoparan, ayak, deste 1-2-3, küçük orta büyük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve son olarak baş pehlivanlık karşılaşmaları yapıldı.

Başaltı kategorisinin birincisi Orhan Okulu oldu. İkinciliği Nadir Takı alırken, Bayram Doğan ve Burhan Şahin üçüncülüğü paylaştılar. Büyük orta kategorisinde ise Fatih Kambur birinci, Oktay Sancak ikinci, Hasan Zeybek ve İbrahim Katkıcı üçüncü oldu.

Küçük orta büyük boy kategorisinin birincisi Sani Kurt oldu. İkinci Kemal Şahin, Üçüncü ise Cemali Küçükdüştü ve Semih Turgut oldu.

Küçük orta küçük boyda ise Ahmet Ercan birinci, Gökhan Kartok ikinci, İlhan Ergün ve Yücel Yazıcı üçüncülük madalyası aldılar.

Deste Küçük kategorisinin birincisi Cengizhan Şimşek olurken, Deste Orta kategorisinin birincisi Adil Murat Arda, Deste Büyük kategorisinin birincisi ise Mustafa Batu oldu.

Hubey Engin Teşvik 1, Doğan Özkaya Teşvik 2 kategorisinde, Tuncay Karabacak Tozkoparanda, Metin Alparslan Temizce ise Ayak kategorisinde galip gelen güreşçiler oldu. Minik 1'de Kubilay Karakulak, Minik 2'de ise Turgut Aybey madalyanın sahibi oldular.

SEYİT KOCA ÜÇÜNCÜ DEFA GÜREŞ AĞASI OLDU

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen güreşçilerin ve güreş severlerin katılımıyla büyük bir şölene dönüşen Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde geleneksel ritüeller de unutulmadı. Güreşlerin vazgeçilmezi olan Güreş Ağası için açık arttırma yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin

"Hedef 2023, açılış da 23 bin lira olsun" sözleriyle 23 bin liradan açılan Ağalık ihalesinde kıyasıya gerçekleşen açık artırmayı 105 bin TL teklifle yine Seyit Koca kazandı.

Güreş ağası unvanını üçüncü kez kazanan Seyit Koca altın kemerini taktı ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Başkan Tiryaki ve Ali Fuat Türkeli ile birlikte şeref turu atarak tribünleri selamladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde Altın Kemer Osman Aynur'un Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement