Karasu Kalesi Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Karasu Kalesi Turizme Kazandırılacak

Karasu ilçesinde Bizans döneminden kalan ve işlenmemiş doğal taşlardan kireç harcı kullanılarak yığma tekniğiyle yapılan Karasu Kalesi'nin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

28.11.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karasu ilçesinde Bizans döneminden kalan ve işlenmemiş doğal taşlardan kireç harcı kullanılarak yığma tekniğiyle yapılan Karasu Kalesi'nin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12-13. yüzyıldan kalan tarihi Karasu Kalesi'nin, ilçe açısından önemli bir tarihi ve kültürel değer olduğunu belirtti.

Kalenin ilçe tarihi açısından taşıdığı öneme işaret eden İspiroğlu, "Karasu'nun tarihinin aydınlığa çıkarılması için çaba sarf ediyoruz. Burası sit alanı olduğundan dolayı bir şey yapamıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığına girişimlerde bulunduk." dedi.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tülin Çoruhlu da kaleyi gün yüzüne çıkartıp turizme kazandırmayı ve halkın ziyaretine açmayı planladıklarını söyledi.

Kalede inceleme yaptıklarını bildiren Çoruhlu, "Karasu Belediyesi'nin yürüttüğü bir çalışma var. Bu çalışmaya biz de iştirak ettik. İnsanlara kültür varlığımızı kazandırmak için kaleyi gün yüzüne çıkartmak ve turizme kazandırmak için çalışmalara başlayacağız." diye konuştu.

Karasu Kalesi

Bizans İmparatorluğu döneminde işlenmemiş doğal taşlardan kireç harcı kullanılarak yığma tekniğiyle yapılan ve bugün sadece küçük bir temel duvarı kalan Karasu Kalesi, Malazgirt Savaşı'ndan sonra Anadolu'yu fetheden Türkler'e karşı savunma ve haberleşme amacıyla inşa edildi.

Kırk metre yüksekliğindeki küçük bir tepenin üzerinde bulunan Karasu Kalesi, 2005 yılında korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı ilan edildi. Tamamen orman ve fındıklıklarla çevrili Karasu Kalesi'nin Batı yönünden Sakarya Nehri'ne ulaşılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Karasu Kalesi Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement