Karatay Belediyesi Fotoğraf yarışması sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Karatay Belediyesi Fotoğraf yarışması sonuçlandı

Karatay Belediyesi Fotoğraf yarışması sonuçlandı

Karatay Belediyesi tarafından, Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "Hoşgörüye, Sevgiye, Tabiata ve Aşka Vefa Vakti" temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı.

13.01.2020 14:02  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KILCA: "ÇEKİLEN HER FOTOĞRAF KARESİ BU ŞEHRE VEFANIN ÖRNEĞİ"

Fotoğraf yarışmasına gösterilen büyük ilgiye teşekkür eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Yarışma vesilesiyle çekilen her bir fotoğraf karesi, Karatay'a, insanımıza ve tüm değerlerimize olan vefanın en güzel örneğidir" dedi.

Karatay Belediyesi'nin, Konya ve Karatay'ın sahip olduğu değerleri fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirmek ve şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği "Hoşgörüye, Sevgiye, Tabiata ve Aşka Vefa Vakti" temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı.

YARIŞMAYA KATILAN 353 KİŞİNİN FOTOĞRAFLARI TEK TEK İNCELENDİ

Amatör veya profesyonel herkese açık olan yarışmanın jürileri Reha Bilir ve Mustafa Binol, Erkan Mumcu, Orhan Şeref Akkanat, Abdullah Coşkun ve Kerim Arı, yarışmaya katılan 353 kişinin fotoğraflarını büyük bir titizlikle inceleyip değerlendirdi.

Yapılan değerlendirmelerin sonucunda dereceye giren, mansiyon kazanan ve sergilemeye değer görülen eserler belirlenirken; birinciliği Muhammet Özen elde etti. Yarışmada 2. ve 3'üncü de belirlenirken; 5 eser mansiyon kazan ödülünü 28 eser de sergileme ödülü kazandı.

AMACIMIZ YÜZYILLARDIR SÜREN VEFAYA SAHİP ÇIKMAK VE SADIK KALMAKTIR

Konuyla ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay'ın manevi değerlerini ve güzelliklerini ortaya çıkaracak çalışmalara imza atmaya devam ettiklerini dile getirerek, fotoğraf yarışmasının da buna katkı sunduğunu söyledi.

Başkan Hasan Kılca, "Dünya'nın ve şehrimizin hafızasına Karatay'dan yayılan ışık Hz. Mevlana'nın öğretileriyle yoğrulmuş bir eser bırakmak şüphesiz bir 'Vefa'nın tezahürüdür. Düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasıyla yüzyıllardır insanlığa ışık tutan Hz. Mevlana'yı ve Mevlana diyarı Karatay'ı geleceğe taşımak istedik. Amacımız bu vefaya sadık kalmaktı. Kendimizi böyle bir misyonla sorumlu saydık. Medeniyet tarihi kadar eski ve Hz. Mevlana'yı, Celaleddin Karatay'ı bağrında misafir eden kutlu bir yerleşim yeri olan ilçemizde düzenlediğimiz"Hoşgörüye, Sevgiye, Tabiata ve Aşka Vefa" temalı fotoğraf yarışmamızın sonucunda ortaya çıkan fotoğrafların her biri ile bambaşka bir duygu yaşadık. İlçemizin ayrı hikayelerine, yaşanmışlıklarına şahitlik ettik. Hz. Mevlana başta olmak üzere tarihimize şan veren, güzel ahlakın, güzel idarenin numunelerini sergileyen büyüklerimizin hepsine, bizlere yeni ufuklar açtıkları için minnet borçluyuz" dedi.

Eserlerin hepsinin birbirinden güzel olduğunu ifade eden Kılca, her biri alanında uzman tüm jüri üyelerine, yarışmada dereceye girenlere ve yarışmaya ilgi gösteren tüm fotoğraf tutkunlarına teşekkür etti.

Yarışma birincisine 3 bin TL, ikincisine 2 bin TL, üçüncüsüne ise 1000 TL ödül verilecek.Dereceye giren 5 mansiyon eserin her birinin 500 TL, sergilemeye layık görülen 28 eser için ise eser başına 150 TL verileceği yarışmanın ödül töreni ve sergisi ise ilerleyen günlerden gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karatay Belediyesi Fotoğraf yarışması sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.

  • Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı
    22:50 Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün köprüden uçuruma düştüğü ve alev aldığı iddia ediliyor. Ulaştırma Bakanı, kaza bölgesinde kapsamlı bir soruşturma yapılacağını söyledi.

  • Akşener'den CHP'ye:
    22:49 Akşener'den CHP'ye: "Dünün Mağdurları, Bugünün Zorbaları Oldu"

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP'ye yüklendi, "Bir zamanlar haksızlığa uğradıklarında yanına koştuğumuz dünün mağdurları, maalesef bugünün zorbaları oldular. Biz onlardan saygı bekledik, onlar bizi parya gördü" diye konuştu.


Advertisement