Karatay'da Tehlikeli Yapılar Yıkılıyor - Son Dakika
Yerel

Karatay'da Tehlikeli Yapılar Yıkılıyor

Karatay\'da Tehlikeli Yapılar Yıkılıyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kullanılmayan ve zamanla tahribata uğramış, umumun sağlık ve selametini ihlal eden, şehircilik, estetik veya trafik bakımından mahzurlu can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden yapılar için başlattığı yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

17.07.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kullanılmayan ve zamanla tahribata uğramış, umumun sağlık ve selametini ihlal eden, şehircilik, estetik veya trafik bakımından mahzurlu can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden yapılar için başlattığı yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

İlçenin muhtelif yerlerinde özellikle yeni bağlanan mahallelerde kullanılamayan yapılar için yıkım kararı aldıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Şehrin dokusunu yenilemek amacıyla kullanılmayan harabe olmuş, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden eski yapıları tespit edip yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Karatay'ın imar açısından hem genişletmek hem de şehri görüntü kirliliğinden kurtarmak için bu çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Hançerli, Maili-i İnhidam'ın temel amacının ilçeyi görüntü kirliliğinden kurtarıp güzelleştirmek olduğunu ifade etti. Başkan Hançerli, özellikle yeni bağlanan mahallelerde çalışmalara ağırlık verdiklerini ve bu bağlamda Karadona 12, İpekler 3, Zencirli 2, Yenice 19, İsmil 16, Suruç 6, Katrancı 3, Acıdort 2, Akörenkışla 11, Yağlıbayt 19, Başgötüren 7, Ağsaklı 6, Kızören 6, Çengilti 2, Beşağıl 1, Hayıroğlu 2, Köseali 7, Obruk 8, Ortakonak 2, Ovakavağı 2, Yarma 2 ve İlçe merkezinde ise 86 adet Mail-i İnhidam (Tehlike arz eden) yapıları tespit edildiğini dile getirdi. Toplamda 224 olan Mail-i İnhidam yapı sayısının 148 adedinin yıkıldığını ve çalışmaların devam ettiğini aktaran Hançerli, ilçenin ücra bölgelerin de kullanılmayan, sahipleri tarafından terk edilen evlerin öncelikle tespit edildiğini, Belediye Encümen kararı ile Maili-i İnhidam arz ettiği için yıkımların gerçekleştiğini söyledi. Virane, kullanılmayan can ve mal emniyeti açısından tehlike arz eden evlerin görüntü kirliliği yarattığını ifade eden Hançerli, belediye olarak yapılan tespitin yanı sıra vatandaşların bu konudaki taleplerinin de değerlendirmeye alındığını, imarın yenilenmesi, Karatay'ın çirkin bir görünümden kurtulması için bu çalışmaların önemli olduğunu sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karatay'da Tehlikeli Yapılar Yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement