Karatay Üniversitesinin "Akıllı Otopark Sistemi" Finale Kaldı - Son Dakika
Yerel

Karatay Üniversitesinin "Akıllı Otopark Sistemi" Finale Kaldı

KTO Karatay Üniversitesinde üretilen "Akıllı Otopark Sistemi", Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İntel tarafından düzenlenen robot yarışmasında finale kaldı.

27.11.2015 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KTO Karatay Üniversitesinde üretilen "Akıllı Otopark Sistemi", Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İntel tarafından düzenlenen robot yarışmasında finale kaldı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, üniversitenin yüksek lisans öğrencisi İbrahim Yaylalı'nın "Akıllı Otopark Sistemi" projesiyle yarışmaya katıldığı belirtildi.

Sistemin, verici ve kurulan düzenek yardımıyla aracın otopark girişinden en yakın ve boş alana sürücü olmadan ilerlemesini sağladığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Araç çıkışında ise sensör ile araç otopark girişine çağrılıyor. Projeyle sürücü otoparka girmeden aracını en yakın yere park etmiş oluyor. Otopark dolu ise sistem sinyallerle kullanıcıyı uyarıyor, araç otoparka alınmıyor. Akıllı Otopark Sistemi'nin finale kaldığı başvurular, robotik alanında uzman ve seçkin isimlerden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. İlk 50 proje 3-4-5 Aralık'ta gerçekleşecek Türkiye İnovasyon Haftası'nda sergilenecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karatay Üniversitesinin 'Akıllı Otopark Sistemi' Finale Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement