Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: "Bunca başarıyı olimpiyatlarda taçlandırmak istiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: "Bunca başarıyı olimpiyatlarda taçlandırmak istiyoruz"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yıllardan beri elde ettikleri başarıları olimpiyatlarda taçlandırmak istediklerini söyledi.

05.09.2020 12:42  Güncelleme: 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yıllardan beri elde ettikleri başarıları olimpiyatlarda taçlandırmak istediklerini söyledi.

Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyayı etkileyen pandemi süreci sonrasında ulusal organizasyonların Türkiye'deki spor salonlarının ayakta kalabilmesi için önemli olduğunu belirtti.

Bu süreçte karatenin avantajının birebir temas olmadan icra edilen kata olduğuna değinen Delihasan, birçok sporcunun bu süreçte salonlara geri dönerek kayıplarını telafi ettiğini dile getirdi.

Başkan Delihasan, her zaman daha iyisini yapmakla yükümlü oldukları için hedeflerin hiçbir zaman tükenmeyeceğini belirterek, "Federasyon olarak sportif başarının peşinde koşuyoruz. Aynı zamanda sosyal anlamda farkındalık oluşturmak için çabalayan bir federasyonuz. Bu anlamda ilk olarak 15 Temmuz Şehitleri Anma Turnuvası'nı gerçekleştiren federasyonuz. Barış Pınarı ve Zeytin Dalı harekatlarına ithafen yaptığımız maçlar var." diye konuştu.

Bu tür organizasyonlardan elde edilen gelirleri Mehmetçik Vakfına bağışladıklarını bildiren Delihasan, Türkiye'de ilk defa kan bağışı ve kök hücre bağışı yaptıklarını anlattı.

"İlk 5'in içinde olmak da ciddi bir başarı"

Delihasan, sportif başarı anlamında 2016, 2017 ve 2019'u dünya sıralamasında birinci bitirdiklerini anımsatarak, "Çok ciddi ve sürdürülebilir bir başarı bu. Erkek milli takımımız 6 senedir Avrupa şampiyonlarında madalya alıyor. 6 final yaptı, üst üste 4'ünde şampiyon oldu." şeklinde konuştu.

Hem kadınlar hem erkeklerde takım halinde Avrupa ve dünya şampiyonu olan Türkiye'deki tek federasyon olduklarına dikkati çeken Delihasan, başarılarından dolayı camiasıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Karate Federasyonu Başkanı Delihasan, bundan sonraki hedeflerinin bu başarıları korumak olduğunu söyleyerek, "İlk 3'ün içinde, ilk 5'in içinde devamlı kalmaya çalışan, sürdürülebilir bir başarının sahibi olduk, bunu devam ettirmek istiyoruz. Şu anda birinciyiz ama devamlı ilk 5'in içinde olmak da ciddi bir başarı." ifadelerini kullandı.

Hem sportif hem de sosyal anlamda hayatın içinde yaşayan bir federasyon olmaya devam edeceklerini vurgulayan Delihasan, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz Tokyo Olimpiyatları 2021'e ertelendi. İlk olarak 8'de 5 kota diye açıklandı. Şu anda 3 garantimiz var. Bana göre 4'üncü de garanti, 5 ve 6 olma ihtimali de var. Bütün amacımız çok sayıda sporcuyla olimpiyatlara gitmek. Yıllardan beri elde ettiğimiz bunca başarıyı olimpiyatlarda taçlandırmak istiyoruz. Sportif olarak en büyük hedefimiz, ekibimizle Türkiye'ye gurur yaşatmaktır. Bütün teknik ekip, sporcular ve yönetim kadrosu buna kilitlendik."

Esat Delihasan, bu zamana kadar devletin kendilerine sağladığı imkanları iyi değerlendirdiklerini ve olimpiyatlarda da bu imkanların karşılığını vermeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: "Bunca başarıyı olimpiyatlarda taçlandırmak istiyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: 'Bunca başarıyı olimpiyatlarda taçlandırmak istiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi
    15:48 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi.

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin destansı direnişine vurgu yaparak, düşmana korku salmaya devam ettiklerini belirtti.


Advertisement