Karateciler Şehitler İçin Tatamiye Çıktı - Son Dakika
Spor

Karateciler Şehitler İçin Tatamiye Çıktı

15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen 4. Marmara Cup Uluslararası Karate Turnuvası, Sakarya'da başladı.

14.07.2017 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen 4. Marmara Cup Uluslararası Karate Turnuvası, Sakarya'da başladı.

Türkiye Karate Federasyonunun desteğiyle Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyona 16 ülkeden bin 650 sporcu katılıyor.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın gelişimi için ve 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak adına iyi bir organizasyon gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum." dedi.

Türkiye'nin her yerinde il temsilcilikleri vasıtasıyla bu müsabakaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Delihasan, bu turnuvanın uluslararası olması ve 15 Temmuz'da yapılmasının anlamlı ve önemli olduğunu aktardı. Katılımcı sayısının da çok olmasının oldukça önemli olduğuna değinen Delihasan, şunları kaydetti:

"Yarışlar minikler ve yıldızlar kategorisinde yapılıyor. Çünkü bu çocukların 15 Temmuz'u unutmaması lazım. Özellikle sporcu gençliğin unutmaması gerekiyor. Hain darbe girişiminde ülkemizin, halkımızın ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradenin de unutulmaması lazım. Çok büyük bir mücadeleydi. İnşallah bundan sonra ülkemiz böyle imtihanlar yaşamaz. Birlik beraberliğe, birlikte yürümeye ihtiyacımız var. İnşallah vatanımız, milletimiz bu tür şeylerle karşılaşmadan birlikte güçlü bir şekilde ileriye yürür."

Turnuva pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Karateciler Şehitler İçin Tatamiye Çıktı - Son Dakika


Advertisement