Karaviyyin Üniversitesi ile Bayburt Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Karaviyyin Üniversitesi ile Bayburt Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması

Fas'taki Karaviyyin Üniversitesi Darülhadis el-Hasaniye Fakültesi ile Bayburt Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

15.01.2018 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fas'taki Karaviyyin Üniversitesi Darülhadis el-Hasaniye Fakültesi ile Bayburt Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Başkent Rabat'ta bulunan Darülhadis el-Hasaniye Fakültesi'nde düzenlenen imza törenine, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Darülhadis el-Hasaniye Fakültesi Dekanı Ahmed el-Hamlişi, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Ensar Fırat ve iki üniversiteden okutmanlar katıldı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun ile Darülhadis el-Hasaniye Fakültesi Dekanı Ahmed el-Hamlişi'nin imzaladığı iş birliği anlaşması, iki üniversiteye karşılıklı öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi imkanı sağlıyor.

Anlaşmaya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Rektör Coşkun, "Darülhadis el-Hasaniye kurumuyla iki protokol imzaladık, bir tanesi YÖK'ün dünyadaki tüm üniversiteler ile imzalamamıza izin verdiği 'Mevlana Öğrenci Değişim Programı' ve diğeri de ikili iş birliği anlaşması. İş birliği anlaşması Bayburt Üniversitesi ile Darülhadis el-Hasaniye Fakültesi arasında imzalandı. Bu anlaşmalar ile iki üniversite arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimini ön görüyor." dedi.

Üniversitelerin kendi içine kapanmaması gerektiğine vurgu yapan Coşkun, "Üniversiteler dünyaya açılarak tüm imkanları değerlendirmeli, biz bilimin evrensel olduğuna inanıyoruz nerede olsa onu almak isteriz." diye konuştu.

Darülhadis el-Hasani Fakültesi Dekanı Hamlişi de iki üniversite arasında imzalanan anlaşmaların iyi bir gelişme olduğunu ve karşılıklı iş birliğinin öğrencilere ve öğretim görevlilerine çok büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Karaviyyin Üniversitesi ile Bayburt Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karaviyyin Üniversitesi ile Bayburt Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement