Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Son Dakika
Güncel

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Kültürpark fuar alanında program düzenlendi.

07.05.2018 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Kültürpark fuar alanında program düzenlendi.

Programda polis ve jandarmanın trafik birimlerince açılan stantlarda vatandaşlara trafik kazaları ve trafik kuralları hakkında bilgiler verildi. Etkinliği izleyen öğrenci ve vatandaşlara simülatör araç ile uygulamalı olarak emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Simülatör araca binerek emniyet kemerini bağlayan vatandaşlar, kaza anını yaşadı.

Polis ve jandarma ekiplerinin denetlemelerde kullandığı son teknolojilerin de sergilendiği stantlarda, bilgilendirici broşürler, eğitici yap-boz ve çeşitli objeler de dağıtıldı.

Etkinlikte, "trafik polisinin 24 saati", "araç kullanırken cep telefonu kullanımı" ve "trafikte saygı" konularını içeren kısa film gösterimleri yapıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir'de geçtiğimiz yıl sürücü sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 12 arttığını, araç sayısında da önemli artışlar görüldüğünü belirtti.

Çarpık kentleşme, yol ve altyapı yetersizliği nedeniyle trafik sorununun içinden çıkılamaz bir hale geldiğini söyleyen Aşkın, trafik birimlerinin sadece trafiğin düzenini tanzim etmediğini, trafik bilinci ve kültürünün gelişmesi için eğitim faaliyetlerinde bulunduğunu anlattı.

Trafik kazaları ve trafikteki denetimin önemine dikkati çeken Aşkın, şöyle konuştu:

"Yaşanan kazalarda can kaybı ve yaralanmalar meydana gelmekte ülkemizin milli serveti heba olmaktadır. Bunlar yaşanmasın diye başarılı çalışmalara imza atmaktayız. Türkiye'de en çok trafik denetlemesi yapan İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerdir. Geçtiğimiz yıl 680 bin olan denetleme sayısını bu yıl 890 bine çıkardık. Bunun sonucunda kazalardaki ölümleri en çok azaltan il haline geldik. Birleşmiş Milletlere 'ülkemizde trafik kazalarını 2020 yılına kadar yarıya kadar düşüreceğiz' diye taahhütte bulunduk. İzmir olarak şehir merkezinde trafik kazalarını 2018 yılının ilk 4 ayında geçen yıla oranla yüzde 75 azalttık."

Aşkın, İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak'ta meydana gelen saldırıda şehit olan trafik polisi Fethi Sekin'i de andı.

Etkinlikte yılın trafik polisi seçilen Neşe Sağcan ile yılın trafik personeli seçilen Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığında görevli astsubay Gökhan Özel'e belgeleri verildi. Hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de hediyeleri takdim edildi.

Etkinliğe İzmir Vali Yardımcısı Aydın Memük, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Sayım Çatalkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement