Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Son Dakika
Güncel

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Sakarya'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Erenler Belediyesi, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve Sakarya İl Jandarma Komutanlığınca etkinlik düzenlendi.

08.05.2018 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Erenler Belediyesi, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve Sakarya İl Jandarma Komutanlığınca etkinlik düzenlendi.

Erenler Trafik Park'ta düzenlenen etkinlikte konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kazaların büyük bir bölümünün sürücü hatalarından kaynaklandığını söyledi.

Uykusuz, dikkatsiz, acemi, aceleci şoförler yüzünden binlerce hayatın karardığını ve ülke ekonomisi için telafi edilmesi zor zararlar meydana geldiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Bazen bir cenazeye yetişmek için acele eden insanların kendilerinin cenaze haberleri gidiyor, insan kime üzüleceğini şaşırıyor. Bazen düğün konvoylarında birbirlerini sollama gerekçesiyle hem kendileri kazaya karışıyor hem başkalarının hayatını tehlikeye atıyorlar. Maalesef en mutlu günlerinde birçok insan acıya bürünüyor. Bayramda, seyranda memleket ziyaretine giden insanların kendilerinden önce kara haberleri gidiyor. Otoparka kendisi girmek için adam öldüren insanlar var, beni solladı, bana korna çaldı diye adam öldürüyor. İnsanımız böyle bencil değil, fedakar aslında. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' denmiş. Hep ikramı severiz, elimizdekini paylaşırız ama trafikte direksiyonda trafik canavarı pozisyonuna gelince bunu unutuyoruz. Türkiye bunu hak etmiyor, milletimiz, dinimiz de bunu emretmiyor. Bundan dolayı eğitim şart. Her şeyde olduğu gibi okulda öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Küçük çocuklarımızı bu konuda da eğitmek lazım. Gençlerimize ve çocuklarımıza bilinç aşılanması için etkinliği düzenleyen Emniyet Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve katılımda bulunanlara ben çok teşekkür ediyorum."

Etkinlikte ilk ve ortaokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu trafik temalı dans gösterileri ve trafik haftası şiirleri beğeni topladı. Büyükşehir Belediyesi Bando ekibinin gösterisi ile Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğinin üyelerinin bisiklet geçidinin de yer aldığı etkinlikte, trafik konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Programa, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, Erenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement