Karbon Saydamlık Projesi - Son Dakika
Güncel

Karbon Saydamlık Projesi

İngiltere Büyükelçiliği'nin Refah Fonu ile kapsama alanını genişletiyor

25.01.2012 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karbon Saydamlık Projesi'nin kapsama alanının genişletilmesi projesi dahilinde, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ile bir işbirliği programı başlatılıyor. Bu çerçevede ilk olarak 25 Ocak tarihinde, bir eğitim veriliyor.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından, Akbank'ın sponsorluğu ve Ernst&Young Türkiye'nin rapor desteği ile 2010 yılı başından bu yana Türkiye'de yürütülen Karbon Saydamlık Projesi (CarbonDisclosure Project – CDP) çalışmalarının kapsama alanını genişletiyor.

İngiltere Büyükelçiliği'nin Refah Fonu kapsamında verdiği destek ile 2011 yılının ikinci yarısında yeni bir proje başlatan Karbon Saydamlık Projesi Türkiye, bu proje sayesinde, sektörel bir bakış açısı ile emisyon oranı yüksek olan firmaların projeye gönüllü katılımını artırmayı hedefliyor.

CDP, Genişleme projesi dahilinde İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ile bir işbirliği programı başlatıyor. Program kapsamında, kimya sektörü başta olmak üzere, sanayi kuruluşları nezdinde iklim değişikliğinin getirdiği risklere ve bu risklerin yönetimine dair bilincin artırılması amacıyla çeşitli etkinlikler yapılması planlanıyor. İki kuruluş bu çerçevede, ilk olarak 25 Ocak tarihinde bir eğitim düzenliyor. Bu kapsamdaeğitimin öğleden önceki kısmında Karbon Saydamlık Projesi sorularının nasıl yanıtlanacağına yönelik bir eğitim verilmesi planlanırken, öğleden sonra Bureau Veritas, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından taslak yönetmelik olarak hazırlanan ve işletmelere sera gazı emisyonlarını Bakanlığa raporlama yükümlüğü getiren Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi, Doğrulanması ve Raporlanmasına yönelik bir eğitim veriyor. Eğitime 150 civarında katılımcının gelmesi bekleniyor.

Karbon Saydamlık Projesi Türkiye ayağı kapsamında IMKB-100 listesindeki şirketlere davet gönderilirken, IMKB-100 listesinde yer almayan şirketler de gönüllü olarak projeye katılabiliyor. Projenin Türkiye ayağına gönüllü olarak katılan şirketler arasında Yünsa, Akçansa ve Brisa gibi sektörünün önde gelen firmaları yer alıyor. İngiliz Hükümeti tarafından sağlanan destek ile yürütülen bu yeni proje sayesinde Karbon Saydamlık Projesi'nin Türkiye'deki kapsama alanını genişletmek ve özellikle emisyon oranları yüksek olan sektörlerde gönüllü katılımı artırmak hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karbon Saydamlık Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement