Kardan yapılan TOGG ilgi odağı oldu: Doğu Anadolu Kariyer Fuarı Erzurum'da başladı - Son Dakika
Güncel

Kardan yapılan TOGG ilgi odağı oldu: Doğu Anadolu Kariyer Fuarı Erzurum'da başladı

Kardan yapılan TOGG ilgi odağı oldu: Doğu Anadolu Kariyer Fuarı Erzurum'da başladıERZURUM Erzurum'da düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarında yerli otomobil TOGG'un karda yapılan heykeli yoğun ilgi görüyor.

07.03.2022 13:31  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardan yapılan TOGG ilgi odağı oldu: Doğu Anadolu Kariyer Fuarı Erzurum'da başladı

ERZURUM Erzurum'da düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarında yerli otomobil TOGG'un karda yapılan heykeli yoğun ilgi görüyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin "Yetenek Her Yerde" sloganıyla başlatmış olduğu Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF), bu yıl Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde, 9 üniversitenin paydaşlığında gerçekleştiriliyor. 40 kadar firmanın sponsorluğunda, 300'e yakın katılımcı firmanın yer alacağı DAKAF'22'de birbirinden değerli konuklar, sektörlerinin önde gelen firmaları ve on binlerce öğrenci bir araya geliyor. Mülakat ortamlarının yanı sıra çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, atölye çalışmalarına, eğitimlere, simülasyon programlarına ve firmaların insan kaynakları yöneticileri ile söyleşilere de yer verilen fuar, tüm üniversiteleri bölgesel olarak buluşturarak gençlerin istihdamı ve kariyer yönelimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Çok sayıda davetlinin ve öğrencinin katıldığı fuarda en fazla ilgiyi ise fuar merkezinin önüne Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykelcilik Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri tarafından yapılan yerli otomobil TOGG'un buzdan yapılan heykeli görüyor.

7 gün boyunca projesi yapılan heykelin yapımını 25 kişilik profesyonel ekip yaptı. 5 gün süren çalışmanın ardından heykel toplam yaklaşık 10 kamyon kar ile yapıldı. Toplam 25 kamyon kar ile birbirinden farklı kardan heykellerin sergilendiği fuarda ziyaretçiler TOGG'un heykeli ile fotoğraf çekilmek için adeta birbiri ile yarıştı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Şengünel, zorlu ve yorucu bir çalışma olduğunu ifade ederek

" Yaklaşık 7 gündür alandayız. Ortalama 25 kamyon dağdan temiz kar getirdik. Burada amacımız fuarın içeriği ve kentin dokusuyla birliktelik sağlamaktı. Ulusal düzeyde yerli ve milli üretimlerimizi burada yansıtmaya çalıştık. En çok ilgiyi yerli ve milli aracımız TOGG'un heykeli görüyor. 2 yıl önceki fuarda da yapmıştık. İnanılmaz yoğun ilgi var. Araba zaten heybetli ama biz gerçek ölçüsünden büyük yaptık. Onun dışında Erzurum'a ait imgeler var" dedi.

Açılışta konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, böyle bir fuara ev sahipliği yaptıkları için gururlu olduklarını ifade ederek," Böyle bir fuara ikinci defa ev sahipliği yapmak üniversitemiz adına gurur verici diyebilirim. 65 yıllık köklü tarihiyle bilim dünyasında önde gelen isimlerden olan Atatürk Üniversitesi olarak iş dünyası ile bağlarımızı güçlü tutma hedefindeyken kariyer odaklı etkinliklerin ise önemini biliyoruz. Politikalarımızı bu bağlamda geliştirmeye devam ediyoruz" dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise bölgede gençler için kariyer planlamaları yaptıklarını belirterek, " Biz artık yetim değiliz. Ülkenin her tarafında Doğu ve Batı'da 7 bölge olarak el ele vererek bu ülkenin kalkınması için mücadele eden siyasetçilerimizle birlikte gençlerimize yönelik kariyer çalışmaları yapabiliyoruz. Onlar için kariyer planlamaları yapabiliyoruz. Cumhurbaşkanımız dünya piyasasında ülkemizin kariyeri için kariyer planlaması yaparken Erzurum'da bizler kendi gençlerimizin kariyeri için planlamalara yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de Doğu Anadolu Bölgesine katkı sunmayı amaçladıklarını kaydederek, " Buradaki bilim adamı ve akademisyen arkadaşlarımız fikirlerini ve düşüncelerini ortaya koyarak siyasetle el ele vererek ülkemizin gidişatına olumlu yönde katkı sunuyor. Bizler Doğu Anadolu Bölgesinde katkı sunacağız. Gelmez denilen birçok markalar şehrimize ve bölgemize geliyor. Bunları çeşitlendirmek hepimizin görevidir" diye konuştu.

Erzurum Valisi Okay Memiş yaptığı konuşmada çok başarılı bir fuarın açılışını yaptıklarını belirterek, " Fuarlarımız dolu dolu geçiyor. Öğrencilerimizi burada kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri hem de özel sektör temsilcileriyle buluşturuyoruz." İfadelerini kullandı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise " Sevgili öğrenciler sizler çok şanslısınız. Yaşları bana yakın olan arkadaşlarımız bugün ki imkanların 10'da birine bile sahip değildiler. Sizler bunun kıymetini bilmelisiniz. Burada kıymet bildiğinizi görüyorum" açıklamalarında bulundu.

Açılış konuşmaların ardından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı ziyaretçilerine kapıları açtı.

Kardan yapılan TOGG ilgi odağı oldu: Doğu Anadolu Kariyer Fuarı Erzurum\'da başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kardan yapılan TOGG ilgi odağı oldu: Doğu Anadolu Kariyer Fuarı Erzurum'da başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı
    15:04 Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Ahmet Z. yönetimindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ve araçta bulunan 4'ü çocuk 8 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Araçtakilerin Dicle ilçesine düğüne gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi.

  • Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü
    15:03 Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir otel inşaatının yanında bulunan konteynırlarda çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sırasında içeride kimsenin bulunmaması sevindirici bir durumken, işçiler güvenli bölgelere sevk edildi.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın ligdeki konumundan memnun olduğunu ve sezon sonuna kadar savaşmaya devam edeceklerini söyledi.

  • Market alevlere teslim oldu: Söndürme çalışmaları sürüyor
    14:57 Market alevlere teslim oldu: Söndürme çalışmaları sürüyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette başlayan ve hızla büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.


Advertisement