KARDEMİR'de dijital dönüşüm - Son Dakika
Güncel

KARDEMİR'de dijital dönüşüm

KARDEMİR\'de dijital dönüşüm

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (KARDEMİR), mevcut kurumsal kaynak planlama sistemi (ERP) olan SAP R3'ü, güncel ihtiyaçlarına uygun şekilde SAP S/4 HANA sistemine yükseltmek amacıyla dijital dönüşüm projesini başlattı.

21.10.2019 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (KARDEMİR), mevcut kurumsal kaynak planlama sistemi (ERP) olan SAP R3'ü, güncel ihtiyaçlarına uygun şekilde SAP S/4 HANA sistemine yükseltmek amacıyla dijital dönüşüm projesini başlattı.

Kurumdan yapılan açıklamada, KARDEMİR Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen açılış toplantısı ile başlayan ve gelecek yıl sonu tamamlanması planlanan projenin danışmanlığını Itelligence Türkiye'nin yürüteceği belirtildi.

Açıklamada, tüm iş süreçlerinin daha etkin ve verimli yönetilmesini amaçlayan S/4 HANA projesinin, insan kaynaklarından üretim planlamaya, otomasyon sistemlerinden satış, pazarlama ve mali performans ölçümlerine kadar birçok yeni modülün dijital entegrasyonunu kapsadığı anlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KARDEMİR Genel Müdürü Hüseyin Soykan, KARDEMİR'in Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisinde belirtilen "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi" vizyonuna uygun şekilde dijital dönüşüm hareketini başlattığını bildirdi.

Soykan, "Üretim kapasitemizi artırırken eş zamanlı olarak Ar-Ge ve yeni ürün geliştirme faaliyetlerimiz ile katma değerli ürün çeşitliliğimizi de günden güne artırıyoruz. Faaliyetlerine bu yıl başlayan Ar-Ge merkezimizin çalışmaları ile süreçlerimizde önemli inovasyon ve katma değer elde etmeyi hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü ve ülkemizin stratejileri ile uyumlu olarak 'KARDEMİR 2023: Dijital Dönüşüm Projesi' olarak başlattığımız bu dönüşüm yolculuğunun ilk adımına, şirketimizde kullanılmakta olan kurumsal kaynak planlaması yazılımlarının SAP S/4 HANA sistemine dönüştürülmesi ile başlıyoruz." ifadesini kullandı.

Soykan, yeni devreye alacakları sistemde birçok yeniliğin olacağını vurgulayarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Otomasyon, üretim planlama, satış, insan kaynakları, eğitim ve mali süreçleri de kapsayan bu yenilikler tüm iş süreçlerimizin daha etkin ve verimli yönetilmesini sağlayacaktır. Gerekli organizasyon yapıları oluşturulmuş, süreç liderleri ve anahtar kullanıcılar belirlenmiştir. SAP S/4 HANA sisteminin tasarım ve test aşamalarında görev alacak çalışanlardan projeye aktif katılım ve katkı bekliyoruz. Maliyetlerimizi azaltmaya, gelirlerimizi artırmaya odaklandık. Alın teri ve akıl teri birlikteliğimizle, fabrikalar kuran fabrika ruhumuzla, köklü geçmişimizle, güçlü bir geleceğe emin adımlarla yürüyoruz."

SAP Sisteminin SAP S/4 HANA sistemine dönüştürülmesinde KARDEMİR'e proje ortaklığı yapacak olan Itelligence Türkiye Üst Düzey Yöneticisi Abdülbahri Danış da projenin sadece KARDEMİR ve sektör için değil aynı zamanda Türk sanayisi içinde önemli olduğuna dikkati çekti.

SAP sisteminin demir çelik sektöründe en çok kullanılan kurumsal kaynak planlama sistemi olduğunu kaydeden Danış "Bu yeni versiyonda SAP, tüm iş süreçlerini kapsayacak şekilde yazılımlarını yenilemiştir. Dünyadaki en iyi uygulamaları içeren bu yeni sistemi Itelligence ve KARDEMİR olarak bir ekip ruhuyla dünyaya da örnek olacak şekilde hayata geçireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KARDEMİR'de dijital dönüşüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement