Kardeş Eller Balören'de umut oldu - Son Dakika
Yaşam

Kardeş Eller Balören'de umut oldu

Kardeş Eller Balören\'de umut oldu

İzmit Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olan "Kardeş Eller" projesi kapsamında iki hayırsever, ihtiyaç sahibi vatandaşa akülü sandalye hediye ederek, kardeş eli uzattı.

17.11.2020 17:21  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olan "Kardeş Eller" projesi kapsamında iki hayırsever, ihtiyaç sahibi vatandaşa akülü sandalye hediye ederek, kardeş eli uzattı.

İzmit Belediyesinin Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında hayata geçirdiği "Kardeş Eller" projesi ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşadıkları sıkıntılar giderilmeye devam ediyor. İzmit Belediyesinin ihtiyaç sahibi ailelere kendi imkanlarıyla verdiği desteğin yanı sıra bu proje hayırsever vatandaşları da ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor. Balören Köyü'nde tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan bir vatandaşın belediyeye başvurması sonucunda bir hayırseverin kendisine akülü sandalye hediye ederek sıkıntısını gidermesi Kardeş Eller projesinin bir kez daha önemini gösterdi.

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren "Kardeş Eller" projesi kapsamında Balören Köyü'nde ikamet eden yakını için Ahmet Ateş'in akülü sandalye talebi sosyal hizmet uzmanları tarafından yapılan sosyal inceleme sonrasında olumlu bulundu. Konuyla yakından ilgilenen sosyal hizmet uzmanlarının çalışması sonucunda bir hayırsever vatandaş ihtiyaç sahibi aileyle bir araya getirilerek talep edilen akülü sandalye vatandaşa hediye edildi. Böylelikle "Kardeş Eller" projesi ile bir ailenin engeli daha aşılmış oldu.

Akülü sandalyesine kavuşan ihtiyaç sahibinin yakını Ahmet Ateş, Hürriyet'e teşekkür ederek, "İzmit Belediyesine telefonla akülü sandalye talebinde bulunduğumda ilgili yerlere yönlendirildim. Sosyal hizmet uzmanları tarafından üç gün içerisinde geri dönüş aldım. İncelemelerde bulundular. Sonraki süreçte sosyal hizmet uzmanları ile görüştüm ve bizi bağışçı ile görüştüreceklerini söylediler. Bağışçı ile görüştük ve talebimden kısa bir süre sonra akülü sandalye hediye edildi. Bu açıdan olumlu bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Bu hizmetler devam ettikçe Fatma Hanım sayesinde İzmit çok daha iyi olacak" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in hayata geçirdiği "Kardeş Eller" projesine destek olmak ve ihtiyaç sahibi ailelere umut olmak isteyen tüm hayırsever vatandaşlar İzmit Belediyesi internet sitesinden ve telefon numarasından iletişime geçerek destek sağlayabilir. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kardeş Eller Balören'de umut oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.


Advertisement