Kardeş Kentler Bosna Hersek Konsolosluğunda - Son Dakika
Güncel

Kardeş Kentler Bosna Hersek Konsolosluğunda

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki dostluk ve işbirliği çabaları, Belediyeler tarafından "kardeş kent" girişimleriyle artarak sürüyor.

25.04.2012 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önceki gün "kardeş şehir" protokolü imzalayan Aliağa Belediyesi ile Bosna Hersek'in Kakanj Belediyesi heyetleri Bosna Hersek Fahri Konsolosluğunu ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği çalışmalarına Belediyelerin büyük katkı sağladığına dikkat çekildi.

ALİAĞA VE KAKANJ HEYETİ FAHRİ KONSOLOSLUKTA

Kardeş Şehir Prototokolü imzalamak üzere bir süredir İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic, Kakanj Belediye Meclis Başkanı Ivica Petrovic, Meclis Başkan yardımcısı Mejrema Ismic ile Kakanj siyasi parti ve meclis üyelerinden oluşan 13 kişilik heyet, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'la birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak'ı ziyaret etti.

BAYSAK; "EKONOMİK VE SOSYAL DOKUSU BİRBİRİNE ÇOK BENZEYEN İKİ KENT ARASINDA GÜZEL BİR SÜREÇ BAŞLADI"

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, ziyaret sırasında heyete konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Baysak, Fahri konsolosluğun gündeme getirmesi sonucu Aliağa Belediyesi'nin Kakanj ile kardeş kent olma sürecinin başladığına işaret ederek, "Bosna ve Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağlar, şimdi Belediyelerimiz tarafından bir adım daha öteye götürülerek ekonomik, sosyal ve eğitim alanlarında geliştiriliyor.

Aliağa Belediyesi ve Kakanj arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Ekonomik ve sosyal dokusu birbirine çok benzeyen iki kent arasında güzel bir süreç başladı. Kardeş şehir protokolleri gelecek aylarda diğer belediyelerimiz ile Bosna kentleri arasında imzalanmaya devam edecek" dedi.

MENSUR YAŞARSPAHİC : "KAKANJ İLE ALİAĞA BİRBİRİNE ÇOK YAKIŞAN İKİ KENT"

Ziyarette Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic de, Aliağa Belediyesi tarafından çok sıcak karşılandıklarını ve Aliağa'da büyük ilgi gördüklerini ifade ederek, "Kakanj ile Aliağa birbirine çok yakışan iki kent oldu. Bu işbirliğimiz artarak sürecek. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a mükemmel misafirperverliği için Şamsım ve heyetim adına teşekkür ediyorum" dedi.

TURGUT OĞUZ: KENTİMİZİ VE İZMİR'İ TANITTIK

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa kentinin nüfus popülasyonunda çeşitli dönemlerde Balkanlardan göçle gelmiş önemli bir nüfus olduğunu ifade ederek, "Kakanj ile kardeş şehil olduğumuz için çok mutluyuz. Bu süreçte bize her anlamda destek veren Fahri Konsolosumuz sayın Ahmet Kemal Baysak'a teşekkürlerimi sunuyorum. Biz daha önce kakanj'a gitmiştik, bu kez Kakanj heyetini Aliağa'da ağırladık. Onlara kentimizi ve İzmir'i tanıtma fırsatı bulduk" dedi.

Ziyaretin sonunda Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak; konuklarına günün anısına plaketler takdim etti. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da Baysak'a Kardeş Kent olma sürecindeki katkıları nedeniyle plaket verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kardeş Kentler Bosna Hersek Konsolosluğunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement