Kardeş Mehmet Öcalan Gülyazı'da Taziyede - Son Dakika
Güncel

Kardeş Mehmet Öcalan Gülyazı'da Taziyede

Kardeş Mehmet Öcalan Gülyazı\'da Taziyede

Uludere'deki hava operasyonunda ölenler için kurulan taziyeye, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı.

03.01.2012 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 35 kişi için Gülyazı Köyü'nde kurulan taziyeye, İmralı'da çarptırıldığı ömürboyu hapis cezasını çeken çetebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı. Mehmet Öcalan, "Bu tam bir vahşet asla unutulamaz" dedi.

Irak sınırında 28 Aralık gecesi düzenlenen hava operasyonunda ölen 35 kişi için Uludere'nin Gülyazı Köyü'nde kurulayan taziye çadırına ziyaretler sürüyor. Şanlıurfa BDP teşkilatının yaptığı taziye ziyaretine, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı. Ölenlerin yakınlarının tek tek ellerini sıkıp, başsağında bulunan Mehmet Öcalan, kısa bir de konuşma yaptı. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunduğunu söyleyen Öcalan, olayı medyadan öğrendiğini belirtti. Haksız nedenle uçakların masun insanları öldürdüğünü söyleyen Mehmet Öcalan, "Bu tam bir vahşettir. Bu vahşet asla unutulamaz. Bütün Kürt halkına başsaığı diliyorum" dedi.

ORTASU MUHTARI: KAÇAKÇILIK YAPILDIĞI BİLİNİYOrdu

Uludere'nin Ortasu Köyü Muhtarı Hamiş Encü, gazatecilere yaptığı açıklamada olayın sorumlularının bulunup cezalandırılmasını istedi. Bölgede askeri ve diğer yetkililerinin köylülerin kaçakçılık yaparak geçimlerini sağladığını bildiğini iddia eden Encü, "Faillerinin yakalanmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletiyse bu insanların haklarını koruyup gereğini yapmalıdır. Bu olayda kimin kastı varsa ortaya çıkarılarak mutlaka cezalandırılmalıdır" dedi. Encü, şöyle dedi:

"Köylülerimiz kaçakçılık yaparak geçimlerini sağlıyor. Tek geçim kaynağı kaçakçılıktır. Bölgede tehlikeli bir durum olduğunda görevli askerler tarafından köylüler bilgilendiriliyordu. Tehlike varsa köylülerin geçişlerine izin verilmiyordu. Olası sıkıntılara karşı köylülere 'gitmeyin' deniliyordu. Ama bu defa kimse köylülere 'tehlikeli durum var gitmeyin' demedi. Köylüler geri dönerken bilgi verilmeden bombardıman oldu ve maalesef 35 köylümüzü kaybettik." - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kardeş Mehmet Öcalan Gülyazı'da Taziyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement