Kardeş Şehir Tebriz'den, Erzurum'a Gelin Gelecek - Son Dakika
Güncel

Kardeş Şehir Tebriz'den, Erzurum'a Gelin Gelecek

Erzurum ile İran'ın Tebriz kentinin kardeş şehir olması nedeniyle düzenlenen törende tanışan gazeteci Akdağ ile gazeteci Bahram, evlenecekler.

12.08.2013 16:46  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum ile İran'ın Tebriz kentinin kardeş şehir olması nedeniyle düzenlenen "Kardeş Şehir İmza Protokolü"nde tanışan Erzurumlu ve Tebrizli gazeteci dünya evine girmeye hazırlanıyor.

Erzurumlu gazeteci Mahmut Akdağ (30), Tebriz'de tanıştığı ve aşık olduğu İranlı gazeteci Naeimeh Gherecadaghi Bahram (25) ile 24 Ağustos'ta hayatlarını birleştirecek.

Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahram ile tanıştıktan sonra sosyal medya üzerinden görüşmeye devam ettiğini ve kısa bir süre sonra ailelerin tanıştırıldığını söyledi.

Nişanı Tebriz'de yaptıklarını belirten Akdağ, "Annem geliniyle tanışıp Erzurum'a dönünce, 'aferin sana oğlum çok sıcak ve iyi bir ailesi var. Gelinim de çok iyi biri çok sevdim' dedi. Erzurum ve Tebriz arasında kültür farkı yok. Türkiye'de birçok şehir gezdim ve sadece Tebriz ile kültürümüzün aynı olduğunu gördüm. Zaten din ve kültürel yönler aynı olunca evliliğin olmaması için sorunda kalmıyor" diye konuştu.

Akdağ, nişanlısı Bahram ile sosyal medya üzerinden sık sık görüştüklerini ve ayda bir İran'a gittiğini ifade etti.

Erzurum Müftülüğü'ne giderek İranlı bir kadınla evlenmek istediğini, bunun içinde görüş aldığını dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:

"Hayırlı işimiz olmadan önce müftülüğe giderek, yetkili kişilerden görüş aldım. Zaten dinimiz, inançlarımız, her şeyimiz aynı. Üstelik konuşmalarımız bile aynı. Onlar Azeri lehçesi ile Türkçe konuşuyor ve konuşmaları bizimle aynı. Ailem tanışmak için İran'a gittiğinde sanki 40 yıldır birbirlerini tanıyormuş gibiydi. Türkiye'de sadece Erzurum'da kıtlama çay içerler. Bir de Tebriz'de kıtlama çay içiliyor. İki şehrin arasında hiç fark yok. Benim için aile bağları, kültür, örf adetler çok önemli ve eşim için de aynı noktalar önem taşıyordu. İkimizin de evlilikte aradığı ortak noktalar bir olunca geriye düğün yapmak kalıyordu. İnşallah, kardeş şehirden Erzurum'a, 24 Ağustos'ta bir gelin getireceğiz." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kardeş Şehir Tebriz'den, Erzurum'a Gelin Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

  • Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi
    18:44 Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi

    Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 25 takım katıldı ve Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti ve bu tür yarışmaların öğrencilerin meslek seçiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi
    18:43 Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi

    Muğla'nın Datça ilçesinde, Hazineye ait 15 bin metrekarelik alanda beş villa tarzı dubleks çocuk evi ve hizmet birimlerinden oluşacak çocuk evleri sitesi projesinin temsili temel atma töreni düzenlendi. Törene Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ve dernek üyeleri katıldı. Kaymakam Atıcı, projenin tamamlanmasıyla 50 çocuğa hizmet vereceklerini belirtirken, Dernek Başkanı Yavuz da projeye destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca etkinlik kapsamında sanatçı Suavi'nin konser vereceği duyuruldu.


Advertisement