Kardeş ülke Azerbaycan için okudular - Son Dakika
Yaşam

Kardeş ülke Azerbaycan için okudular

Kardeş ülke Azerbaycan için okudular Edirne'de, Merkez'e bağlı Medrese Ali Bey Mahallesi sakinleri mahallerinde bulunan kıraathanelerde, kadın erkek genç yaşlı demeden bir araya gelerek, Azerbaycan'a destek olmak için kitap okuma etkinliği düzenliyor.

15.10.2020 16:02  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeş ülke Azerbaycan için okudular

EDİRNE - Edirne'de, Merkez'e bağlı Medrese Ali Bey Mahallesi sakinleri mahallerinde bulunan kıraathanelerde, kadın erkek genç yaşlı demeden bir araya gelerek, Azerbaycan'a destek olmak için kitap okuma etkinliği düzenliyor.

Kardeş ülke Azerbaycan'a bir destek de Edirne'den Medrese Ali Bey Mahalle sakinlerinden geldi. Mahalleli, sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun olarak toplandıkları kıraathanede, Azerbaycan'a destek olmak ve yanlarında olduklarını hissettirmek için kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

"Her sayfayı çevirdiğimizde, Azerbaycan'daki kardeşlerimizle beraber olduğumuzu hissediyoruz"

Edirne Merkez'e bağlı Medrese Ali Bey Mahallesi Muhtarı Nesrin Çağlar, "Okuyan insan güçlü insandır. Güçlü insan, güçlü aile, güçlü aile güçlü mahalle, güçlü mahalle güçlü şehir, güçlü şehir güçlü ülke demektir. Güçlü ülkede akrabası olan diğer yardım eder, destek verir. Bizde bugün burada akrabamız olan Azerbaycan'a maddi olamasak da manevi olarak bir destek vermek için toplandık. Her kitabı elimize aldığımızda, her sayfayı çevirdiğimizde, Azerbaycan'daki kardeşlerimizle beraber olduğumuzu hissediyoruz" dedi.

"Devletim ve halkımın adına Türkiye'ye teşekkürlerimi bildiriyorum"

Mahalle sakinlerinden Azerbaycan vatandaşı Zehra Köpük de 10 senedir Edirne'de yaşadığını hatırlatarak, "Mahalle muhtarımıza böyle bir etkinlik yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Çok duygulandım. Devletim ve halkımın adına Türkiye'ye teşekkürlerimi bildiriyorum. Onur ve gurur verici bir şeydir. Azerbaycan'a gitseniz zaten her yerde Türk bayrağını görürsünüz. Türkiye'de de destek olmak için her yerde Azerbaycan bayrağı vardır. Bu gerçekten iki devlet bir millet olduğumuzu gösteriyor. Çatlasın düşmanlar" diye konuştu.

Kardeş ülke Azerbaycan için okudular
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kardeş ülke Azerbaycan için okudular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement