Kardeşler Başkanlık İçin Yarışıyor - Son Dakika
Yerel

Kardeşler Başkanlık İçin Yarışıyor

Ağrı'nın Tutak ilçesinde yaşayan iki kardeş, yerel seçimlerde belediye başkanlığı için birbirleriyle yarışıyor Kapı kapı dolaşıp projelerini anlatarak destek isteyen kardeş adaylar, 4 bin 200 seçmenin oy kullanacağı seçimde iyi olanın kazanmasını temenni ediyor.

18.02.2014 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORHAN GÜNGÖR - Ağrı'nın Tutak ilçesinde yaşayan iki kardeş yerel seçimlerde belediye başkanı olmak için biri Saadet Partisi'nden diğeri BDP'den aday oldu.

Tutak Belediye Başkanlığı için BDP adayı Fırat Öztürk (36) ile Saadet Partisi adayı Kamil Öztürk (59), başkanlık için yarışıyor.

Fırat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, abi kardeş yarışı olarak değil de demokratik bir ortamda yarıştıklarını ifade etti.

Yerel seçimlerde 4 bin 200 seçmenin oy kullanacağını kaydeden Öztürk, "Tutak, 5 mahalleden oluşan bir ilçedir. Bu mahallelerde 5 ayrı  seçim komisyonuyla mahalle, ev ve esnaf ziyaretleriyle çok teknik bir şekilde seçim çalışmalarımız devam ediyor. Takdir Tutak halkınındır ve bu halkın bana sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. 3 adaya da başarılar diliyorum" dedi.

Adaylarının genç ve dinamik olduğunu ifade eden BDP Tutak İlçe Başkanı Ayhan Demirel de "Tutak'ın 87 yıllık belediye tarihinde adayımızın babası da belediye başkanlığı yapmıştır. Kardeşler arasındaki bu yarış demokratik bir yarıştır hak eden kazansın fakat  BDP olarak kazanacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kamil Öztürk de 21 yıldır ilçede esnaf ve sanatkarlar odası başkanlığını yürüttüğünü belirterek, "Tutak halkıyla et tırnak gibi bağlıyız. İlçede küçüklerin abisi, büyüklerin Kamil'iyim. İnşallah oyların yüzde 70'ini alarak diğer partilere ders vereceğim" ifadelerini kullandı.

"Kardeşlerin başkanlık yarışı bir renktir"

Seçmenlerden Kemal Kaya ise Tutak halkı olarak, şeffaf, demokrasiye bağlı, barışa inanan bir gelenekten geldiklerini vurgulayarak, her şekliyle demokrasiye inandıklarını ve kardeşlerin başkanlık yarışını renk olarak gördüklerini söyledi.

Zafer Sarı da 2 kardeşin başkanlık yarışının gayet güzel olduğunu dile getirerek, "İnsanımız bilinçli, kimi isterse ona oy verir. Bunlar ister kardeş olsun, ister baba oğul olsun önemli olan demokrasi çerçevesinde yarışmak. Bizler için hangisi hayırlıysa o seçilecek" dedi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kardeşler Başkanlık İçin Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement