Kardeşliğin Kurulamaması Modern Dünyanın Handikaplarından" - Son Dakika
Güncel

Kardeşliğin Kurulamaması Modern Dünyanın Handikaplarından"

Kardeşliğin Kurulamaması Modern Dünyanın Handikaplarından"

Antalya Müftüsü Osman Artan, insanlar arasında kardeşliğin, beraberliğin kurulamamasının modern dünyanın handikaplarından olduğunu söyledi.

23.03.2017 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Müftüsü Osman Artan, insanlar arasında kardeşliğin, beraberliğin kurulamamasının modern dünyanın handikaplarından olduğunu söyledi.

Antalya Platformunca Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen "Bir"den Bize Kardeşlik paneli, yoğun ilgi gördü.

Paneli yöneten İl Müftüsü Artan, kentin manevi havasına yön veren, ışık tutan cemaat, dernek ve vakıfların yöneticilerini aynı masa etrafında toplamanın çok önemli olduğunu belirtti.

Bugün başkasının acısına gereken ilginin gösterilmediğini vurgulayan Artan, şöyle konuştu:

"(Bugün zamanımızda kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik ama bu arada çok basit bir sanatı unuttuk) diyor büyük bir filozof; (Kardeş olarak yaşamayı.) İşte onun için modern dünyanın handikaplarından birisi de insanların arasındaki bu kardeşliğin, beraberliğin kurulamamasıdır. Bugün herkes kendi ölüsüne, kendi acısına ağlamakta ama başkasının acısına ıstırabına gereken ilgiyi, alakayı göstermemektedir. Onun içindir ki böyle toplantılar inşallah toplum içerisinde birlikteliği, beraberliği kardeşliği temin edecektir."

Artan, Hucurat süresi 10. ayeti hatırlattı ve "Mü'minler ancak kardeştirler." dedi.

Sadık Üzer, Ali Haydar Çetintürk, Mehmet Ali Alagöz, İdris Görmez, Süreyya Saltık, İsmail Manca'nın panelist olarak katıldığı etkinliği, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer de takip etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kardeşliğin Kurulamaması Modern Dünyanın Handikaplarından' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement