Kardeşlik İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika
Güncel

Kardeşlik İçin Bir Araya Geldiler

Kardeşlik İçin Bir Araya Geldiler

Siirtli öğrenciler, "Hepimiz Biziz" projesi kapsamında Ankara'nın Kahramankazan ilçesini ziyaret etti.

18.04.2018 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirtli öğrenciler, "Hepimiz Biziz" projesi kapsamında Ankara'nın Kahramankazan ilçesini ziyaret etti.

Kurtalan Fatıma Zehra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kahramankazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından başlatılan proje kapsamında hazırlanan "Kültür Odası"nın açılış töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Kahramankazan'da 15 Temmuz destanının büyük ve altın harflerle yazıldığını söyledi.

Doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle, aynı bu projenin ismi gibi aslında "bir ve biz" olduklarını vurgulayan Daniş, "Birbirimizden farklarımız olacaktır, olmazsa insan olma özelliğimizi yitiririz zaten. Biz ancak omuz omuza, kol kola yürüyebilirsek işte o zaman geleceğimize ilerleyebiliriz." diye konuştu.

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay da kardeşlik duygularını pekiştirmek üzere projeyi başlattıklarını anlattı.

Kardeşliğin birçok önyargıdan kurtularak dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun beraberlik içinde yaşayabilmek olduğunu ifade eden Karaatay, "Ülkemizin bütünlüğünü bozmaya çalışan, ayrımcılık düşüncesini aşılayan, bizleri parçalamaya ve yok etmeye çalışan yapılanmaların olduğu hepimizin malumu. Bunlara fırsat vermemek için el ele verip birbirimize sahip çıkmamız, sevgimizi ve insanlığımızı esirgemememiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Programa, Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcısı Ersel Yıldız, Faydalı İnsan Federasyonu Başkanı Mehmet Akman, şehit yakınları ve gaziler ile Kurtalan'dan gelen 14 kişilik öğrenci grubu katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kardeşlik İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement