Kare Kare Ankara Fotoğraf Yarışması - Son Dakika
Yerel

Kare Kare Ankara Fotoğraf Yarışması

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) bu yıl ikincisini düzenleyeceği “Kare Kare Ankara Fotoğraf Yarışması” için başvurular 15 Haziran’da başlayacak.

14.06.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) bu yıl ikincisini düzenleyeceği "Kare Kare Ankara Fotoğraf Yarışması" için başvurular 15 Haziran'da başlayacak. İlçeleri dahil Ankara'yı en iyi anlatan fotoğrafların seçileceği yarışma için başvurular 31 Ağustos'ta sona erecek.

Amatör ve profesyonel her yaştan fotoğrafçıya açık olan yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ödül verilecek. Mansiyon alan yarışmacıya bin TL, jüri özel ödülüne layık görülen yarışmacıya ise 500 TL ödül takdim edilecek.

BAŞVURULAR 15 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Kare Kare Ankara Fotoğraf Yarışması'na başvurular 15 Haziran'da başlayıp 31 Ağustos'ta sona erecek. Yarışmanın sonuçları ise 30 Eylül 2016 tarihinde Ankara Ticaret Odası'nın internet sitesinde ve http://karekareankara.atonet.org.tr adresinde duyurulacak. Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi, 14 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Serginin ardından yarışmada dereceye girmeye ve sergilenmeye hak kazanmış eserlerden oluşan Ankara Fotoğrafları Kataloğu hazırlanacak.

Her yarışmacının en fazla dört fotoğraf ile başvurabileceği yarışmaya katılım http://karekareankara.atonet.org.tr adresi üzerinden yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyen fotoğrafçılar, katılım koşullarını içeren şartnameye aynı adresten ulaşabilecekler.

Daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş fotoğraflarla başvuruda bulunulabilecek yarışmada, fotoğrafların ebatlarının 3 megabayttan küçük, 12 megabayttan büyük olmaması şartı aranıyor.

İLK 50 FOTOĞRAF SERGİLENECEK

Seçici Kurul, yarışmaya katılan eserler arasından 5 başarı ödülü ve 45 sergilenmeye değer eser belirleyecek.

Kurul, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ali Akman, Anadolu Ajansı Fotoğraf Servisi Editörü Fırat Yurdakul, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Tuğrul Çakar, Fotoğraf Sanatçısı Ozan Sağdıç, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Taş ve Gazeteci Sertaç Kantarcı'dan oluşacak.

BEZCİ: "AMACIMIZ ANKARA'YI MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRMEK"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, fotoğraf yarışmasının, Ankara'yı "marka şehir" haline getirmek için yürüttükleri çalışmaların bir parçası olduğunu söyledi. Bir konuyu yazıyla anlatmak için yüzlerce kelime kullanmak gerektiğini kaydeden Bezci, "Sayfalar dolusu yazıyla anlatmak istediğiniz konuyu bazen tek bir fotoğraf karesiyle çok net bir şekilde anlatabiliyorsunuz. Bu nedenle biz diyoruz ki -Bir fotoğraf bin kelimeye bedeldir. Ankara'yı anlatmanın en iyi yolu da fotoğraflardır" dedi.

Fotoğraf severlerin yarışmaya geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi göstermesini beklediklerini belirten Bezci, "Evrensel bir dil olan fotoğraf aracılığıyla Ankara'nın değerlerinin tanıtımına ve yaşatılmasına katkıda bulunmayı ve bu yolla Ankara'yı marka şehir haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kare Kare Ankara Fotoğraf Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement