Kargı'da Ormanlar Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya - Son Dakika
Yerel

Kargı'da Ormanlar Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Çorum'un Kargı İlçesinde ormanlarda bulunan ağaçların büyük bir bölümü Çam Kese Böcekleri'nin istilası ile yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

27.02.2013 00:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Kargı İlçesinde ormanlarda bulunan ağaçların büyük bir bölümü Çam Kese Böcekleri'nin istilası ile yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Bölgenin en verimli ormanlarına sahip, yayla turizmi ile ön plana çıkan ilçede, özellikle Kargı kayası, Karakise ve Akkise bölgelerinde sıkça görülen bu böcek türü oksijen kaynağı olan ağaçlar için büyük tehdit oluşturuyor.

Kese böcekleri ağacın üst kısmından itibaren oluşturdukları pamuksu ağlar ile ağaçları yukarıdan aşağı doğru kurutarak yok ediyor. Böceklerin sayısının ne kadar çok olduğu çıplak gözle hakim bir tepeden bakıldığında daha da ne t anlaşılıyor. Yeşilliği ile ön plana çıkan ormanlara bakıldığında yaklaşık yüzde 40'lık bölümü bu böceklerden zarar

görerek sararmış durumda.

Bu ormanlara yakın civarda bulunan Karakise, Akkise, Halıköy, Uzunyurt köylerinde yaşayan köylüler durumdan endişe duyduklarını belirterek uzun süredir bu böceklerle ilgili bir çalışma yapılmadığını belirterek, böceklerin sayısının giderek arttığına dikkat çekiyorlar.

Köylüler önlem alınmaması durumunda ormanların giderek yok olmasından korktuklarını belirterek yetkililerin biran önce gerekli önlemleri alması istiyorlar. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kargı'da Ormanlar Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement