Karadeniz'de, gün batımında av yasağının başlamasıyla balıkçılar limana döndü - Son Dakika
Güncel

Karadeniz'de, gün batımında av yasağının başlamasıyla balıkçılar limana döndü

Balıkçı teknelerinin gelişi Balıkçılar ile röportaj Karadeniz'de, gün batımında av yasağının başlamasıyla balıkçılar limana döndü İSTANBUL (AA) – Sarıyer açıklarında balıkçıların ağına takılan bir mayının bulunmasıyla ilgili güvenlik güçlerinin bölgede faaliyetleri devam ederken sabah...

27.03.2022 15:02  Güncelleme: 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkçı teknelerinin gelişi

Balıkçılar ile röportaj Karadeniz'de, gün batımında av yasağının başlamasıyla balıkçılar limana döndü

İSTANBUL (AA) – Sarıyer açıklarında balıkçıların ağına takılan bir mayının bulunmasıyla ilgili güvenlik güçlerinin bölgede faaliyetleri devam ederken sabah erken saatlerde denize açılan balıkçılar, gün batımıyla limana döndü.

Tarım ve Orman Bakanlığının Bulgaristan-Kefken kesimindeki Karadeniz sularında ikinci bir duyuruya kadar, gün batımı ile gün doğumu arasında her türlü balık avcılığının durdurulması kararına uyan balıkçılar gün içerisinde avlanma yapıyor. Sabah gün doğumuyla Karadeniz'e açılan balıkçılar, gün batımıyla başlayan avlanma yasağıyla Sarıyer Rumeli Feneri'ndeki balıkçı limanına geri döndü.

Sarıyer Rumeli Feneri açıklarındaki gün boyu Sahil Güvenlik Arama ve Kurtarma gemisi, Boğaz'ın Karadeniz'e açılan kısmında ve askeri bir helikopter Boğaz üzerinde tur attı.

Kargo gemilerinin ise Boğaz'dan geçişleri sürüyor.

Bakanlığın aldığı kararı doğru bulduklarını dile getiren Sefer Şahin, "Bütün teknelerin gözü denizde, askeriye, sahil güvenlik denizde. Bütün Karadeniz girişi bölgesi taranıyor. Herkes görev başında balıkçılar da dahil. Boğaz'dan İğne Ada'ya kadar bütün balıkçıların gözü denizde, bekliyoruz. Bu yasak kararı olmasaydı, balıkçıların gözü kara yani denize açılırdı. Bu yasak kararını iyi bulduk can güvenliğimiz açısından. Herkes gözü denizde bir şey görse bildirir, ben şahsen öyleyim. Teknelerde cihaz var koordinatları bildiririz." şeklinde konuştu.

Gün batımıyla limana döndüklerini Selim Zırh, gün ağarmasıyla denize açıldıklarını, denizde herhangi bir şey görmediklerini, yasağa uygun hareket ettiklerini söyledi.

Karadeniz\'de, gün batımında av yasağının başlamasıyla balıkçılar limana döndü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karadeniz'de, gün batımında av yasağının başlamasıyla balıkçılar limana döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement