Kargo Uçağı Düştü Ölü Sayısı 37'ye Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Kargo Uçağı Düştü Ölü Sayısı 37'ye Yükseldi

Kargo Uçağı Düştü Ölü Sayısı 37\'ye Yükseldi

Kargo uçağı düştü ölü sayısı 37'ye yükseldi (5)(Ölü sayısıyla güncellendi)Tolga Özbek Bişkek, 16 Ocak (DHA) ? Bişkek Manas Havalimanı'na iniş sırasında düşen ACT Havayolları'na ait kargo uçağı binaların üzerine düştü.

16.01.2017 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kargo uçağı düştü ölü sayısı 37'ye yükseldi (5)

(Ölü sayısıyla güncellendi)

Tolga Özbek Bişkek, 16 Ocak (DHA) ? Bişkek Manas Havalimanı'na iniş sırasında düşen ACT Havayolları'na ait kargo uçağı binaların üzerine düştü. Kırgız makamlarının verdiği bilgilere göre, kazada toplam 37 kişi yaşamını yitirdi.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgilere göre, kargo uçağı ağır hava koşulları ve yoğun sis nedeniyle düştü. Uçağın düştüğü köyde yıkılan ve çoğunda yangın çıkan yaklaşık 43 binada, 6'sı çocuk 33 kişi öldü.

Bişkek Manas Havalimanı yetkilileri, havalimanının en erken bugün akşam saatlerine kadar, iniş ve kalkışlara kapatıldığını duyurdu.

Uçakta, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca bulunuyordu.

Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül, Afganistan'da görev yapmış, 2009'da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından övgüyle bahsedilmişti.

Kırgız gazetelerinin haberlerine göre, resmi ziyaret için Çin'e hareket eden Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ziyaretini iptal ederek başkente döndü.

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kargo Uçağı Düştü Ölü Sayısı 37'ye Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'
    21:47 Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'

    Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçıyla ilgili, 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız. Kızları görüyorsunuz, bugün gözlerinden alev çıkıyordu. Aynı oyunu pazar günü de tekrar etmek istiyoruz' dedi.


Advertisement