Karikatür Yarışması Sergisi Şimdi Atılım Üniversitesi'nde - Son Dakika
Güncel

Karikatür Yarışması Sergisi Şimdi Atılım Üniversitesi'nde

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu yıl 641 sanatçı ve 2.220 karikatüre ev sahipliği yaptı.

10.04.2018 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şimdiye kadar; Okan Üniversitesi, Galeri Işık, Basın Müzesi, Adana 75.Yıl Sanat Galerisi ve Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde sergilenen karikatürler bu sefer 11 Nisan Çarşamba günü saat 10.00'da Ankara'daki Atılım Üniversitesi'nde yer alacak ve 27 Nisan Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Sergide, yarışmanın bu yılki birincisi Ross Thomson (İngiltere), ikincisi Shahram Rezaei (İran), üçüncüsü Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya) ve 'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar' kategorisinde verilen Özel Ödül'ün sahibi Fethi Gürcan Mermertaş'ın (Türkiye) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alacak.

Seçici Kurul'un ödüle değer gördüğü Başarı Ödülü kazananları arasında ise Luc Descheemaeker (Belçika), Muhamed Djerlek (Sırbistan), Darko Drljevic (Karadağ), Ehsan Ganji (İran) (2 ödül), Vasco Gargalo (Portekiz), Alessandro Gatto (İtalya), Dokhshid Ghodratipour (İran), Krzysztof Grzondziel (Polonya), Silvano Mello (Brezilya), Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya), Ross Thomson (İngiltere) yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri evrensel bir platformda buluşturan 34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, ödül töreninin ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde ziyarete açılmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karikatür Yarışması Sergisi Şimdi Atılım Üniversitesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement