Karikatürist Özer, Eskişehir'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Karikatürist Özer, Eskişehir'de Anıldı

Nisan ayında hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi (AÜ) Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr.Atilla Özer, Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen karikatür sergisiyle anıldı.

23.10.2011 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nisan ayında hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi (AÜ) Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Atilla Özer, Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen karikatür sergisiyle anıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Espark Alışveriş Merkezi'ndeki 6 numaralı sinema salonunda gerçekleşen etkinlik öncesinde karikatürist Prof. Dr. Atilla Özer, anısına karikatürist Hikmet Cerrah'ın yönettiği toplantı yapıldı.

Toplantıda, karikatüristler ve arkadaşları Prof. Dr. Özer'i anlattı. Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Prof. Dr. Atilla Özer'in iyi bir karikatürist olduğunu, kişiliğiyle de örnek bir insan olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Özer'in ulusal ve uluslararası alanda bir çok başarıya imza attığını belirten Ataç, "Atilla Özer Aramızda" etkinliğiyle onun anısını yaşatacaklarını kaydetti.

Etkinlikte, Anadolu Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Engin Ataç, Cumhuriyet Gazetesi karikatüristlerinden Semih Poroy, karikatüristler Eray Özbek, Hasan Efe, Orhan Doğu, Fethi Develioğlu, Raşit Yakalı, Ekrem Borazan, Şevket Yalaz, Akdağ Saydut, Aziz Yavuzdoğan, Mehmet Kahraman, Halit Kurtulmuş ve Nezih Danyal da Prof. Dr. Özer ile olan anılarını paylaştı.

Toplantının ardından "Atilla Özer Portreleri Karikatür Sergisi" izlenime sunuldu. Toplam 160 eserin yer aldığı sergi, 27 Ekim'e kadar izlenime sunulacak.

Daha sonra eserler Tepebaşı Belediyesi tarafından Prof. Dr. Atilla Özer'in anısına kitaplaştırılacak.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karikatürist Özer, Eskişehir'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement