Kariyerimi Reddettiğim Projeler Çiziyor - Son Dakika
Magazin

Kariyerimi Reddettiğim Projeler Çiziyor

Kariyerimi Reddettiğim Projeler Çiziyor

'Çocuk Deyip Geçme' adlı bir çocuk programı sunan Tanem Sivar, bugüne kadar seçtiği değil, reddettiği projelerin kariyerini daha çok belirlediğini söylüyor.

12.12.2011 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk kez 'Acun Firar'da programıyla ekranlara gelen Tanem Sivar, şimdi her cumartesi-pazar TNT'de 'Çocuk Deyip Geçme' adlı programı sunuyor. En büyük hayalinin çocuk programı sunmak olduğunu belirten Sivar, sunuculuğun yanı sıra oyunculuk teklifleri de aldığını söyledi. Sadece popüler olduğu için gelen oyunculuk tekliflerini geri çevirdiğini belirten güzel sunucu, gelecek planlarını anlattı...

YEMEĞE HİÇ 'MAMA' DEMEDİK

'Çocuk Deyip Geçme' programından sunuculuk teklifi gelince neler hissettiniz?

Çocuklar ile bir iş yapmak en büyük hayalimdi. Benim jenerasyonum, Barış Manço ile büyümüş ve Barış Manço hayranı bir jenerasyondu. Çocuklar ile güzel bir bağım ve iletişimim olduğuna inanıyorum.

Peki, sizin çocukluğunuz nasıldı?

Çok özgür yetiştirildim. Bizim evde hiçbir zaman çocuk diliyle konuşulmadı. Mesela yemek için 'mama' ya da gezme için 'atta' gibi sözcükler hiç kullanılmazdı. Çok küçük yaştan itibaren hep yetişkin gibi davranıldı bize.

Çocukken ne olmak istediğiniz sorulduğunda nasıl cevap verirdiniz?

Hep gazeteci olmak istiyordum. Bir ara da stilist olmak istemiştim ki moda ile hiç alakam yok. Çok küçükken bir resim kursuna gittim. "Stilist olmak istiyorum" dedim. Bize 1.5 ay maşrapa çizdirdiler; ondan sonra soğudum. Sinema-televizyon okurken de ana branşım televizyon gazeteciliğiydi fakat sonra televizyoncu olduk.

ALTYAPI ÖNEMLİ

Sizi daha önce spor ve yarışma programlarında görmüştük, şimdi de çocuk programında izliyoruz. Televizyon ile ilgili kariyer planlamanız nedir?

Kariyer hedefim iyi bir televizyoncu olmak. Bana göre sadece popüler alanların içinde yer alarak iyi bir televizyoncu olunmaz. İyi bir televizyoncu; her konuda altyapısını doldurabildiği, güçlendirdiği zaman ilerleyebilir. Spor, reality, yarışma ve şimdi de çocuk programı yapmam; ufak ufak kendime kattıklarım. Galiba biraz farklı olarak; seçtiğim projeler ile kariyerimi şekillendirmiyorum da, aksine reddettiğim projeler ile kendi adımı oturtmaya çalışıyorum. Günümüzde belli tarzda popüler programlar var ve ben onlara gücüm yettiği sürece "Hayır" deyip bana bir şeyler katacak ve gurur duyacağım işler yapmak istiyorum. Çizdiğim yolda anlık değil ama uzun vadeli yatırım yapma sürecindeyim. Televizyon ile ilgili birtakım kurallarım, prensiplerim var. Sadece kendi içinde bulunmak istediğim programları sunmak istiyorum.

Türk halkının yüzde 90'ı gibi, takip ettiğiniz bir dizi var mı?

En son takip ederek izlediğim dizi 'Asmalı Konak'tı. 'Bizimkiler' ve 'Asmalı Konak'tan sonra hiçbir diziyi takip etmedim. Bu galiba biraz işimle de alakalı bir durum. Bir-iki bölüm izledikten sonra üçüncüyü kaçıracağımı bildiğim için düzenli bir şekilde izleyemiyorum.

#Sayfa#

SEÇTİĞİM İŞLER AZ BÜTÇELİ

Kazançlarınızı herhangi bir şekilde yatırıma dönüştürüyor musunuz?

İlerisi için biriktirmeye çalışıyorum. Genelde içime sinen işleri yaptım ve içime sinen işler, sinmeyen işlerden daha az bütçeli oluyor. Kendi kazandıklarımla bir evim olsun isterim. Riske girecek durumlarım olabilir ama daha sağlamcı bir tipim. O yüzden hiçbir yatırım yapmadım. Her zaman, bir gün herhangi bir aksilik olursa hayat standardımın düşmeyeceği şekilde hareket etmeye çalışıyorum. Kısa vadede, ileriye yönelik stres yaşamak istemiyorum. Yarın ne olacağı belli değil. Sağlık var, hayat var, her şey var. Ama şu anda öyle ev, araba, kat, yat gibi bir durum yok. Bu da herhalde kendi seçimlerim ve önceliklerimle alakalı diye düşünüyorum.

ARKADAŞLARIMLA KÜLTÜR TURU YAPARIZ

Kendisini pahalı eşyalarla şımartmayı seven bir kadın mısınız?

İnanılmaz rakamlara çanta, ayakkabı almayı değil de seyahati çok seviyorum. Daha doğrusu öyle markalara sahip olmak gerektiğinin farkında bile değilim. Kendimi şımartma kısmını seyahatlerimle yapıyorum. Seyahate çıktığım zaman da tam çıkıyorum.

Duyduğum kadarıyla İstanbul'da günlük kültür turlarına da katılıyormuşsunuz...

Gezmeyi çok seviyorum. 600'e yakın kitabım varsa, birçoğu gezi ile ilgilidir. Bir yere gitmeden önce; lokal yemeklari, sokakları ve festivalleri araştırırım. Evet, kültür turlarına katıldığım da doğru; çünkü eski İstanbul'a çok meraklıyımdır. Arkadaşlarımla birlikte kültür turları yapıyoruz; Sultanahmet, Balat, Fener'i geziyoruz. Oralarda fotoğraf çekip yemek yemeyi çok seviyorum. Zaten dünyanın her yerinde popülerlikten daha uzak yerleri seviyorum.

#Sayfa#

SIT COM TEKLİFİ GELSİN İSTİYORUM

Sunuculuğun yanı sıra oyunculuk teklifleri de alıyorsunuz. Oyuncu olarak sizi ekranlarda görecek miyiz?

Neredeyse her gün oyunculuk teklifi alıyorum. Televizyon işine birazcık girenler, bir şekilde oyunculuk denemesinde bulunuyor. Hiçbir şekilde oyunculuk tecrübem olmamasına ya da o konuda yeteneğim olup olmadığını bilmemelerine rağmen, sadece popülerim diye bana çok teklif geliyor. Biraz idealist bir yapıya sahip olduğum için; bu yüzden yola çıkan yapımcı ya da yönetmenle böyle bir projenin içinde olmak istemiyorum. Çünkü temelde sağlam gelmiyorlar. Ama güzel, keyifli bir sit com'da oynamak isterim. Sadece sit com ama... Çünkü ciddi bir oyunculuk yeteneğim olduğunu düşünmüyorum. Sit com'da oynamak gibi bir hayalim olduğu için, eğer teklif gelmezse oturup kendim yazacağım. Bunu hep söylüyorum. Öyle ya da böyle ya yazıp oynayacağım ya da teklif gelecek öyle oynayacağım.

ENERJİM SEVİLİYOR

Kendinizi güzel buluyor musunuz?

Etrafıma bakıyorum; sağım, solum, önüm, arkam dünya güzeli kızlarla dolu. Kendimi çok çok güzel bulmuyorum ama insanların biraz da enerjimi sevdiğini düşünüyorum. Ayrıca güzel bakan gözlerin güzel gördüğünü düşünüyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Kariyerimi Reddettiğim Projeler Çiziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.

  • Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?
    17:10 Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?

    Ömer, Merdo'yu kurtarmak için çabalarına rağmen başarısız olur ve Merdo'nun erkene alınan idamı herkesi yıkar. Ömer, Latif Bey'e karşı savaş açar. Sultan, Ömer'in en büyük destekçisi olarak geçmişin karanlık sırlarını ortaya döker ve Latif Bey'e meydan okur. Celal Ağa, oğlunun isminin yazılı olduğu beşiği görünce sırrı çözmek için Asiye ve Naile'ye saldırır. Ayten için konaktaki karmaşa bir fırsattır. Asiye ile Raziye'nin çocuklarını ayırma planında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Sultan'ın başına gelen olay her şeyi altüst eder ve Ömer hayati bir kararın eşiğinde sıkışıp kalır.

  • Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı
    17:09 Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı

    Duayen oyuncu Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu'nun annesi Suphiye Orancı'nın, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan ve Şehnaz Dilan gibi oyuncuların yer aldığı 'Yorgun Perihan Savaş'lı, 'Yalan' ve Hülya Avşar'lı 'Aşıksın' filmlerinde rol aldığı ortaya çıktı. İbrahim Tatlıses'in ise Orancı'yı hatırlamadığı belirtildi.


Advertisement