Karlıova'da Hayvan Dolandırıcılığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Karlıova'da Hayvan Dolandırıcılığı İddiası

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde üreticileri dolandırarak aldıkları 3 bin küçükbaş hayvanla ortadan kayboldukları öne sürülen 3 kişi hakkında, savcılığa suç duyurusu yapıldı.

10.08.2017 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde üreticileri dolandırarak aldıkları 3 bin küçükbaş hayvanla ortadan kayboldukları öne sürülen 3 kişi hakkında, savcılığa suç duyurusu yapıldı.

İddiaya göre, bir süre önce Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan gelip kendilerini "hayvan tüccarı" olarak tanıtan, kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 kişi, Kantarkaya, Tuzluca, Mollaşakir, Geçitli, Viranşehir, Harmantepe, Çukurtepe, Kumbet, Ortaköy ve Suçatı köylerindeki üreticilerden az sayıda küçükbaş hayvan satın aldı.

Daha sonra köylere yeniden gelen zanlılar, birçok üreticiden, parasını 10 gün sonra ödemek vaadiyle yaklaşık 2 milyon lira değerinde 3 bin küçükbaş hayvan aldı. Aradan 20 gün geçmesine rağmen bu kişilerden haber alamayan üreticiler, savcılığa suç duyurusunda bulundu, durumu kaymakamlığa illeti.

Soruşturma başlatıldı

Kaymakam Levent Yetgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylülerin şikayeti üzerine konuyla ilgili soruşturma ve zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Tuzluca köyü muhtarı Ali Yılmaz da "Ülkemizde her gün değişik dolandırıcılık şekilleri ortaya çıkıyor. Şimdi canlı hayvan dolandırıcıları türedi. Önce köye gelip birkaç kişiden peşin mal aldılar. Köylünün güvenini kazandıktan sonra borçla hayvan alıp kaçtılar." dedi.

Dolandırılan V.U. ise şahısların kendilerini borçla satışa ikna ettiğini anlatarak, "Her zaman hayvanlarımızı tüccar vasıtasıyla borçla satıyorduk. Bu şahısların böyle yapacaklarını bilmiyordum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karlıova'da Hayvan Dolandırıcılığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement