Karlıovalılar, Şiddete Hayır İçin Toplandı - Son Dakika
Güncel

Karlıovalılar, Şiddete Hayır İçin Toplandı

Karlıovalılar, Şiddete Hayır İçin Toplandı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde okul aile birliği başkanlıkları ve vatandaşlar şiddete hayır için bir araya geldi.

04.05.2018 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde okul aile birliği başkanlıkları ve vatandaşlar şiddete hayır için bir araya geldi.

21 Nisan 2018 tarihinde Karlıova ilçesinde 2 grup arasında başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüşmüş, kavgada 17 yaşındaki öğrenci M.A. bıçaklanarak hayatını kaybetmiş, 5 kişi ise yaralanmıştı.

İlçede okul aile birliği başkanlıkları ve vatandaşlar bugün Cuma namazı çıkışı basın açıklaması düzenledi. Okul aile birlikleri adına konuşan Hüseyin Hüsnü Tekışık ve Fehmi Demir, yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Barış ve kardeşlik için herkesin duyarlı olması gerektiğini söyleyen Fehmi Demir, " Bizlere ilk nefesimizi veren, çocukluğumuzu büyüten, gençliğimizi olgunlaştıran, olgunlaşmamızı yaşlandıran dünyamızdır. Sahip olduğumuz en büyük hazine, hüzünlerimizin ve sevinçlerimizin ev sahipliğini yapan bu güzelim yerin kaderi geçmişte olduğu gibi bugün de biz Karlıova sakinlerinin ellerinde bulunmaktadır. Yitirdiğimiz yaşamların son bulması ve barışın, kardeşliğin, dostluğun gelişmesi adına, yarınların daha bir aydınlık olabilmesi için sizleri ortak sorunlar karşısında ortak duyarlı olmaya davet etmekteyiz. Aynı sıralarda okuyup, aynı sokaklarda koşan, aynı gökyüzünü paylaşan, aynı merdivenlerden inip, aynı kapıları kullanan bu güzelim çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Yaşadığımız bu sarsıcı olay etrafında kenetlenip uzlaşma kültürü içinde çözümler üretmemiz gerekmektedir"dedi.

Vatandaşları ortak çözüm noktasına davet eden Demir, "Gelinen aşamada durup düşüneceğiz ve unutmamalıyız ki önümüzde iki seçenek var, ya bu yangına sessiz kalıp odun taşıyacağız ya da yağmur olup söndüreceğiz. Bu süreçten itibaren başlatacağımız çözüm arayışlarına katılımı arttırarak cevap ve çözüm olma adına hepinizi ortak dünya için ortak çabaya davet ediyoruz" diyerek çağrıda bulundu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karlıovalılar, Şiddete Hayır İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement