Karlsruhe'de Anadolu'nun Büyük Halk Ozanları Anıldı - Son Dakika
Güncel

Karlsruhe'de Anadolu'nun Büyük Halk Ozanları Anıldı

Karlsruhe\'de Anadolu\'nun Büyük Halk Ozanları Anıldı

Karlsruhe'de ilk defa düzenlenen "Bir Ozan, Bir Saz" etkinliği ve Karlsruhe Harmoni Müzik Okulu koordinesinde halk ozanlarını anma gecesi Almanya'daki Türklerin ilgisiyle karşılandı.

03.06.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karlsruhe'de ilk defa düzenlenen "Bir Ozan, Bir Saz" etkinliği ve Karlsruhe Harmoni Müzik Okulu koordinesinde halk ozanlarını anma gecesi Almanya'daki Türklerin ilgisiyle karşılandı. Gecede Anadolu'nun büyük halk ozanları türkülerle anıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Karlsruhe Sanatçılar Platformu başkanı Mehmet Söyleyici, "Anadolu'nun büyük halk ozanları, yazdıkları eserler ve söyledikleri deyişler ile her zaman insan sevgisi, barış, hoşgörü ve birlikteliğe vurgu yapan erdemli olmayı öğütleyen gönül insanıydılar. Bizler, kültürümüzü, müziğimizi, şiirlerimizi, şairlerimizi unutmamak, onları gelecek nesillere taşımak, öğretmek amacıyla bu geceleri düzenliyoruz" dedi.

Karlsruhe halkının yoğun ilgi gösterdiği programa, Harmoni Müzik okulu sahibi sanatçı Hakan Çevik, Karlsruhe Sanatçılar Platformu başkanı Mehmet Söyleyici, TRT ses sanatçısı Ümmiye Şahin Ünal, besteci, söz yazarı Hüseyin Teslim, halk müziği sanatçısı İskender Doğan türküleri katılırken, sanatseverler de onlara eşlik etti.

Düzenlenen gecede Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Erzurumlu Emrah, Aşık Veysel, Neşet Ertaş ve Mahsuni Şerif'ten eserler seslendirildi, seyirciler tarafından halk ozanlarına ait türküler hep bir ağızdan söylendi. - Karlsruhe

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karlsruhe'de Anadolu'nun Büyük Halk Ozanları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement