"Karpuz ve Patlıcanla Tanıtılmak Ya İhanet Ya Cehalettir" - Son Dakika
Güncel

"Karpuz ve Patlıcanla Tanıtılmak Ya İhanet Ya Cehalettir"

"Karpuz ve Patlıcanla Tanıtılmak Ya İhanet Ya Cehalettir"

Diyarbakır Ulucami imamı Osman Yağmur, Diyarbakır'ın yıllardır karpuzla, patlıcanla tanıtılmasının ya ihanet ya da cehalet olduğunu söyledi.

23.05.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam âleminin 5. Harem-i Şerifi olarak kabul ettiği Diyarbakır Ulu Camii'nin İmamı Osman Yağmur, Cuma namazı hutbesinde müminlere, Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece kutlanacak Miraç kandili ve 27 Mayıs'taki Diyarbakır'ın Fethi ile ilgili seslendi.

DİYARBAKIR GİBİ BİR İL DAHA VAR MI?

Miraç Kandilinin önemini uzun uzun anlatan İmam Yağmur, bu günün iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hutbesinde Diyarbakır'ın fethinden de söz eden İmam Yağmur, Peygamber Efendimizin vefatından 7 yıl sonra Hz. Ömer döneminde fethedilen Diyarbakır ili gibi Türkiye'de bir ikinci bir ilin bulunmadığını söyledi.

BELKİDE BU TOPRAKLARDA ONBİNLERCE SAHABE TORUNU YAŞIYOR

Allah'ın ve peygamberinin övdüğü yüzlerce sahabenin bu topraklarda yaşadığını ve Diyarbakır'da meftun bulunduğunu anlatan Yağmur, "Üzerine bastığınız topraklarda sahabeyi kiram yaşamaktaydı. O yüzden yaşadığınız yerin kıymetini iyi bilin. Belki şu anda ciddi bir şecere araştırması yapıldığı zaman bu topraklarda, içimizde sahabe torunu bulunmaktadır. Belki topraklarda binlerce, on binlerce sahabe torunu bulunmaktadır" dedi.

ASRISAADET İLE BU KADAR YAKIN MÜNASEBETİ OLAN BAŞKA BİR İL VAR MI?

"Peygamber efendimiz bir hadisi şerifte, 'Sakın ha benim ashabıma küfretmeyin. Sakın ha dil uzatmayın ve ileri geri konuşmayın' dediğini hatırlatan Ulu Camii İmamı Osman Yağmur, Allah ve Resulünün sahabeler için çok güzel şeyler söylediğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Bugünün insanlarının namaz kılmasını bilmediği halde, ihalelere fesat karıştırarak, boğazından haram lokma indirerek oturduğu meclislerde sahabeyi kiram hakkında ileri geri konuşma cesaretini kendinde bulan kişiler vardır. Allah'ın kendilerinden razı olduğu, onlarında Allah'tan razı olduğu halde hangi hak ve hangi edeple onları eleştirmeye cesareti buluyorsunuz. Bakın, 'Ashabım yıldızlar gibidir. Hangisine tabi olursanız hidayeti bulursunuz' diyor Peygamber Efendimiz. İşte onun için Diyarbakır'da yatan yüzlerce sahabenin kıymetini iyi bilmeliyiz. Türkiye'de Diyarbakır gibi ikinci bir il yoktur. Sahabe ile bu kadar yakın münasebeti olan bir il daha yok. Diyarbakır 639'da fethedildi. Peygamber Efendimiz 632'de vefat etti. Yani Peygamberimizden 7 yıl sonra Diyarbakır, Hz. Ömer döneminde fethedildi. Asrısaadette bu kadar yakın münasebeti olan başka bir il var mı?

YILLARDIR KARPUZLA, PATLICANLA TANITILMAMIZ YA İHANET YA CEHALETTİR

Ülkemizde bağrında bu kadar sahabeyi kiram barındıran başka bir il var mı? Ama ne yazık ki yıllardır ya karpuz ile tanıtıldık, ya patlıcan ile tanıtıldık ya hırsızlıkla, ya terörle tanıtıldık ya da bilmediğimiz bir şekilde Diyarbakır yıllardır tanıtıldı. İşte ya bu bir ihanettir ya bir cehalettir. Allah bizi ihanetten de cehaletten de muhafaza eylesin. Rabbim, hainlere fırsat vermesin. Rabbim, şu güzide memlekete abdestsiz girilmezken, bırakın abdesti, bırakın cenabeti, ateizmin, komünizmin, sosyalizmin kucağına atılmaya çalışılmaktadır. Rabbim bizleri böylesi fitnelerden muhafaza eylesin. Hz. Süleyman'ı ziyaret edin oradaki sahabeyi kirama selam verin. Rabbim bizleri onların şefaatinden mahrum eylemesin"

Kaynak: Öz Diyarbakır Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Karpuz ve Patlıcanla Tanıtılmak Ya İhanet Ya Cehalettir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement