Karpuzlu Alinda Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Karpuzlu Alinda Festivali Başladı

Karpuzlu Alinda Festivali Başladı

Karpuzlu Belediyesi tarafından ilçede bulunan 3 bin 400 yıllık Antik Kenti'nin tanıtımı için geleneksel hale getirilen Alinda Kültür ve Sanat Festivali Alin'da antik kentinde başladı.19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayrmı'nın da kutlandığı etkinliklerde...

19.05.2013 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karpuzlu Belediyesi tarafından ilçede bulunan 3 bin 400 yıllık Antik Kenti'nin tanıtımı için geleneksel hale getirilen Alinda Kültür ve Sanat Festivali Alin'da antik kentinde başladı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayrmı'nın da kutlandığı etkinliklerde binlerce kişi antik kente hem piknik yaptı, hem bayram kutladı hem de festival coşkusu yaşadı.

Dünyanın en önemli kültür mirasları arasında yer almasına rağmen, yeterince tanınmayan Alinda Antik Kenti'ni tanıtmak ve ilçede tarımla birlikte turizmi geliştirmek amacıyla bu yıl 2.'si düzenlenen Festival Kortej yürüyüşü ile başladı. Sabah saatlerinde Karpuzlu Belediyesi önünde toplanan yüzlerce kişi Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Kaymakam Mehmet Öztürk, daire müdürleri ve protokol üyeleri ile birlikte Mehteran Takımının marşları eşliğinde şehir merkezinden antik kente kadar yürüdüler. 3400 yıldır ayakta kalan ve Alinda Agora Meydanı'nda gerçekleştirilen festivale yediden yetmişe herkes yoğun ilgi gösterdi. Mehteran Bölüğü'nün konseri ile başlayan festivalde, öğrencilerin gösterileri de izleyenleri büyüledi. Yöresel oyunların yanı sıra Karpuzlu Şehit Cafer Akar ilk ve ortaokulu öğrencilerinin sergilediği Türkiye Panoraması uzun süre alkışlandı.

Ayrıca 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençlerin de doyasıya eğlendiği festivalde gösteri yapan ve halk oyunu sergileyen öğrenciler Karpuzlu Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ile Kaymakam Mehmet Öztürk'ün ev sahipliğinde gerçekleşen festivale, Aydın Valisi Kerem Al, eşi Beyhan Al, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın-Muğla İlleri Esnaf Sanatkarlar Kedi Kefalet Kooperatifi Başkanı Necip Saraç, protokol üyeleri çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Milattan Önce 14. Yüzyıla ait olan Alinda Antik Kenti'nin yaklaşık 3 bin 400 yıllık geçmişini tanıtmak ilçede tarım ile birlikte turizmi geliştirmek amacıyla geçen yıl ilkini düzenledikleri bu festivali geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Karpuzlu- Milas yolu yapım çalışmalarına başlandığını ve önümzüdeki süreçte ilçenin tarımın yanında turizmin de merkezi olacağını kaydeden Başkan Dönmez, Gençlik bayramı ile aynı gün düzenledikleri bu festival ile bölgedeki herkesin eğlenmesini sağladıklarını belirtti.

Milletvekili Mehmet Erdem ve Gültekin Kılınç da başarılı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Hilmi Dönmez'e teşekkür ederek halkın bayramını kutladılar.

Alinda Antik Kenti'nin sadece Türkiye'nin değil Dünyanın en önemli kültürel zenginliklerinden biri olduğunu belirten Karpuzlu Kaymakamı Mehmet Öztürk, düzenlenen festivalle turistik zenginliklerin yanından kültürel ve sanatsal zenginliklerin de tanıtıldığını belirtti. Bu günün 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı olması nedeniyle ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Öztürk,festivalin bayramla birlikte daha da anlam kazandığını söyledi.

Aydın Valisi kerem Al ise, festivallerin tanıtımın yanında insanları kaynaştırdığını belirterek festivalin amacına ulaşmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından festivalin ilk bölümü halkoyunları gösterisi ve yöresel yemekler ikramı ile son buldu.

(İK)

19.05.2013 16: 18: 45

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karpuzlu Alinda Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement