Kars, 15 Temmuz'da Bir Kere Daha Tarih Yazdı - Son Dakika
Güncel

Kars, 15 Temmuz'da Bir Kere Daha Tarih Yazdı

FETULLAHÇI Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birinci yılında Kars, 2016'daki duruşunu bir kez daha gösterdi ve binlerce vatandaş Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşüne katıldı.

16.07.2017 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETULLAHÇI Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birinci yılında Kars, 2016'daki duruşunu bir kez daha gösterdi ve binlerce vatandaş Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşüne katıldı. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen büyük bir katılım gösteren Karslılar, 15 Temmuz şahitlerinin ismi okunduğunda da 'Burada" diyerek şehitlerini andı. Salaların okunduğu saatlerde aniden bastıran yağmur nedeniyle vatandaşlara yağmurluklar dağıtıldı. 10 yaşındaki Fatma Seher Nebioğlu'nun 'Ben Anadolu'yum" şiiri ise bazı katılımcıları ağlattı.

Yürüyüş, saat 20.30'da tarihi Kars kalesi civarında Anadolu'nun manevi Fatiphlerinden Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Türbesinin bulunduğu Evliya Camii önünde başladı. Yürüyüşe; Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti 24. dönem Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, daire amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Genç'in duasından sonra yürüyüşe geçen Karslılar, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, 'Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber slofanlarıyla Atatürk ve Faikbey Caddeleriden geçerek Demokrasi Meydanındaki Emniyet Müdürlüğü önüne geldiler. 7'den 70'e katılımın olduğu program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından sahneye çıkan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Fatma Seher Nebioğlu, Bingöllü Şair Hacı Gürhan'ın 'Ben Anadolu'yum şiirini seslendirdi. Gür sesle okuduğu şiir alanda coşku ve duyguya neden oldu. Şiir boyunca alkışların susmadığı gecede bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı

Soğuk havaya rağmen iki aylık bebeğiyle alana gelen bir kadına sandalye verilerek protokol yanına oturtuldu. Kadın program boyunca battaniyeye sardığı bebeğini sallayarak ısıtmaya çalıştı. Bazı katılımcılarda soğuktan korunmak için battaniyelere büründü. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars, 15 Temmuz'da Bir Kere Daha Tarih Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement