Kars'a 'kayyum'la hizmet geldi - Son Dakika
Yaşam

Kars'a 'kayyum'la hizmet geldi

Kars\'a \'kayyum\'la hizmet geldi

Karslılar 5 yıl bağımsız belediye ve 1,5 yılda HDP'li belediyeden hizmet görmezken, 1 ay önce atanan kayyum, kenttin kısa sürede çehresini değiştirdi.

26.10.2020 09:58  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karslılar 5 yıl bağımsız belediye ve 1,5 yılda HDP'li belediyeden hizmet görmezken, 1 ay önce atanan kayyum, kenttin kısa sürede çehresini değiştirdi.

Kars'ta yapboz tahtasına dönen ve her belediye başkanının sökerek yaptığı yol ve kaldırımlar, belediyeye kayyum atanmasıyla son buldu. 1 ay önce İçişleri Bakanlığı'nca Kars'a Belediye Başkan Vekili olarak atanan Vali Türker Öksüz, kentte görev yapmanın ve kenttin sorunlarını bilmenin avantajlarını kullanarak öncelikli hizmetleri kısa sürede hayata geçirdi.

Vali, Belediye Başkan vekili Türker Öksüz, kenttin kangren olmuş yol ve kaldırım çalışmalarıyla işe başladı. Öksüz, kentte bulunan esnafların sürekli şikayet ettiği yol ve kaldırımları yaptı. Mahallelerde de aynı şekilde asfalt, kaldırım ile su şebekesi çalışmaları yürütüldü. Yürütülen çalışmalar vatandaşları vatandaşlar arasında memnuniyet karşılandı.

"Belediyeler her yıl yol yaptı, bozdu"

Kars'ta her seçilen belediye başkanının gelişi güzel yol ve kaldırım yaptığını ifade eden vatandaşlar, "Türkiye hiçbir ilinde yol ve kaldırım sorunu kalmadı. Kars'ta her ne hikmetse her yıl yol ve kaldırım yapılıyor. Ancak bir türlü şehrin yol, kaldırım çilesi bitmiyor. Kayyum ile yollar sağlıklı bir şekilde yapılıyor. Çünkü sökülmüyor, yeniden yapılmıyor. Alt yapısı sağlam olan caddelerde asfalt söküm makinesiyle sökülen yol atılan yeni asfalt ile hem kısa sürede bitiriliyor, hem de temiz ve sağlıklı oluyor. Allah devletimize zeval vermesin. Bizler 1 ayda 50 yıldır gelmeyen hizmetleri kayyumla gördük" dediler.

"Birisi 5 yıl çivi çkamadı, diğer 1,5 yıl borç var dedi"

Kars'ta son 6,5 yılın çok büyük kayıp olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Bağımız Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kente çivi çakmazken, HDP'li Başkan Ayhan Bilgen ise sürekli borç var diyerek ağladı durdu. Bizler 6,5 yıl belediye hizmetlerinden yararlanamadık. Olan bizlere oldu, yani desinler diye belediye başkanı seçmek, sadece Kars'a zarar veriyor. Çalışmayan adam iyi olsa ne fark eder şehre hizmet etmedikçe, 1 aydır kayyum atandı, her taraf inşaat alına döndü. Demek ki belediyelerde hizmet etmek vara, yoka bakmıyor. Çalışmak isteyen çalışıyor. Ama az, ama çok bir şey yapılabilir. Bizler inanıyoruz bundan sonra Kars çok daha güzel olacak. 1 ayda birçok hizmet getiren kayyum, kalan sürede kenttin çehresini değiştirecektir. Buna inanıyoruz. Aslında belediye başkanları da seçilmemeli, aynı valiler gibi atanmalıdır. Atanmışlar sadece hizmet yapmak için geliyor. Bunu kısa sürede anladık" diye konuştular.

Kars'ta havaların güneşli ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi belediye çalışmalarını da olumlu yönde etkiledi. Belediye kentte birçok noktada yol, kaldırım, içme suyu şebekesi gibi çalışmalar yürütüyor. Belediye çalışmaları vatandaşların da yüzünü güldürüyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kars'a 'kayyum'la hizmet geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş şoke oldu
    10:11 Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş şoke oldu

    Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan bir vatandaş, sepetindeki deliği ve yerde bulunan mermi çekirdeğini görünce şoke oldu. Vatandaş, olayın ardından polise haber vererek insanların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

  • Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yaban Hayvanları da Çiriş Otu İle Besleniyor
    10:10 Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yaban Hayvanları da Çiriş Otu İle Besleniyor

    Erzurum'da ortaya çıkan çiriş otu, yüksek kesimlerde yaşayan yaban keçilerinin de ilgisini çekiyor. Doğal olarak yetişen çiriş otu, bölgede birçok yemek yapımında kullanılıyor ve halk tarafından tedavi amacıyla da kullanılıyor.

  • Yağış sonrası Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı
    10:07 Yağış sonrası Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı

    Van'da şubat ve mart aylarında yoğun kar yağışının, nisan ayında ise yağmurun etkili olması dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nün su seviyesinde iyileşmeye neden oldu. Van Gölü, 2019-2023 yılları arasında su kaybı yaşadı ancak bu yılın ilk 4 ayında yoğun yağışlarla su seviyesi yükselmeye başladı. Prof. Dr. Alaeddinoğlu, havzanın suyunu yönetmek zorunda olduklarını belirtti ve ileri dönemlerde sel ve taşkın riskine dikkat çekti.

  • Bursa'da mağarada define faciası: 1 kişi öldü, mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor
    09:59 Bursa'da mağarada define faciası: 1 kişi öldü, mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerden biri göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Mahsur kalan 2 kişi için kurtarma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, AFAD ve JAK ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Ağrı'da Yaralı Halde Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı
    09:58 Ağrı'da Yaralı Halde Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı

    Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından yapılan devriye faaliyeti sırasında yaralı bir şahin kuşu bulundu. Yaralı şahin, Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edilerek tedavi edilmeye başlandı.

  • Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Mücadele Eden Gönüllüye Motosiklet Çalındı
    09:54 Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Mücadele Eden Gönüllüye Motosiklet Çalındı

    Eskişehir'de 30 yıldır sokak hayvanları için yemek dağıtan Erol Dürüşken, motosikletinin çalınmasına rağmen mücadelesinden vazgeçmiyor. Günlük ortalama 60 kilometre yol katederek yemek dağıtımı yapan Dürüşken, 1 senede 21 bin 500 kilometre yol kat ettiğini belirtti. Dağıtım miktarının bazı günler 300 kilograma kadar ulaştığını söyleyen Dürüşken, destek olan herkese teşekkür etti.

  • Bursa'da facia ucuz atlatıldı: Freni boşalan kamyon eve girdi
    09:50 Bursa'da facia ucuz atlatıldı: Freni boşalan kamyon eve girdi

    Bursa'da freni boşalan kamyon önce elektrik direğine çarptı ardından eve girdi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Kaza, dün saat 20.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi Huzur Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 ARJ 236 plakalı kamyon sürücüsü rampa aşağıya inerken frene bastığında aracı durduramadığını fark etti. Sürücü önce cadde üzerinde bulunan elektrik direğine ardından da eve çarparak durabildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Freni patlayan kamyon vinç ile girdiği evden çıkarıldı. Trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Kadirli'de motosiklet kazasında genç hayatını kaybetti
    09:49 Kadirli'de motosiklet kazasında genç hayatını kaybetti

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında 24 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Kadirli-Adana karayolu üzerinde Aydınlar köyü Kurukandak mevkiinde meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü dengesini kaybederek devrildi. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek genç sürücünün hayatını kaybettiğini belirledi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • İznik'te Define Kazısı Yapan Bir Kişi Göçük Altında Hayatını Kaybetti
    09:47 İznik'te Define Kazısı Yapan Bir Kişi Göçük Altında Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerden biri göçük sonucu hayatını kaybetti. Mahsur kalan 2 kişiye ulaşma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, AFAD ve JAK ekipleri bölgeye sevk edildi.

  • Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş
    09:46 Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş

    Bursa karayolunda meydana gelen bir kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş, hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıkan Karakaş'ın organları birçok hastaya umut olacak. Kazadan sonra serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücüleri adliyeye sevk edilecek.

  • Bursa'da freni boşalan kamyon elektrik direğine çarptı ve eve girdi
    09:43 Bursa'da freni boşalan kamyon elektrik direğine çarptı ve eve girdi

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde freni boşalan bir kamyon, önce elektrik direğine çarptı ardından bir eve girdi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Freni patlayan kamyon vinç yardımıyla evden çıkarıldı. Trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Antalya'da Türk Kızılay'ın binasında çıkan yangın söndürüldü
    09:41 Antalya'da Türk Kızılay'ın binasında çıkan yangın söndürüldü

    Antalya'da Türk Kızılay'ın bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın kısa süren müdahalenin ardından söndürülürken, yapılan incelemede yangının klimadan çıktığı ve maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkışına yönelik incelemesi devam ediyor.


Advertisement