Kars Belediye Başkanından Saldırı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kars Belediye Başkanından Saldırı Açıklaması

Kars Belediye Başkanından Saldırı Açıklaması

Kars'ta Veysi Erim adlı TÜİK çalışanı, Bölge Müdürlüğü binasını bastı.

19.03.2014 11:32  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta Veysi Erim adlı TÜİK çalışanı, Bölge Müdürlüğü binasını bastı. Otomatik silahla ateş açan şahıs Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un da aralarında olduğu 6 çalışanı öldürdükten sonra intihar etti.

Sabah saatlerinde Atatürk Caddesi'ndeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne gelen Veysi Erim adlı çalışan, Bölge Müdürü Mehmet Tolon ile çalışanları rehin aldı.

Erim, bir süre sonra Tolon ile beraber 5 kişiyi silahla öldürdü.

Keskin nişancılar bölge müdürlüğünün karşısında bulunan binalarda yerlerini almasının ardından görevlilerin ikna etmeye çalıştığı sırada Erim, silahı başına dayayarak intihar etti.

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen kişinin daha önce de kurum müdürünü tehdit ettiği, konunun emniyet müdürlüğüne de iletildiği öne sürüldü.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da olaya ilişkin telefonla bağlandığı bir televizyon yayınında açıklamalarda bulundu.

Bozkuş şöyle dedi:

"Saldırgan TÜİK'te çalışıyor. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce işe girmiş. Asaleti daha yeni tasdik edilmiş. Sabah 08.20 civarlarında çalıştığı TÜİK bölge müdürlüğüne gelerek oradaki başlangıçta bölge müdürümüz ve 6 personel ile kendisi de dahil intihar teşebbüsünde bulunmuş. Bizim son yaptığımız araştırmalarda psikolojik rahatsızlığı olduğu biliniyor, başka da sıkıntısı bulunmuyor."

Bölge müdürünün tehdit edildiğini sorulması üzerine ise Bozkuş, "Sayın valimiz de sözlü olarak zaman zaman bu tür ifadeler kullandığını söylediler, bunun dışında bilgimiz yok" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kars Belediye Başkanından Saldırı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement