Kars Belediyesi Millet Bahçesi Balicilerden Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Kars Belediyesi Millet Bahçesi Balicilerden Kurtarıldı

Kars Belediyesi Millet Bahçesi Balicilerden Kurtarıldı

Kars'ta Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, Karslılar'ın uğrak yeri olan ve kentin en önemli mesire alanları arasında yer alan Millet Bahçesi balicilerden kurtarıldı.

27.10.2013 19:26  Güncelleme: 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta Kentsel Tasarım Projesi kapsamında yapımına başlanan Millet Bahçesi'nde çalışmalar devam ediyor. Geçmişte Karslılar'ın uğrak yeri olan ve kentin en önemli mesire alanları arasında yer alan Millet Bahçesi, geçen süre içerisinde kaderine terke edilmiş, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı balicilerin mekanı olmuştu.

AK Parti Kars Milletvekilleri ve Belediye Başkanı'nın girişimleriyle Kentsel Tasarım Projesi kapsamında yapımına başlanan Millet Bakçesi'ne kamelyalari yürüme parkurları, amfi tiyatro alanı kapalı ve açık resteurant yapılarak yeniden Karslıların hizmetine açılacak. Çalışmaların ilgili firma tarafından yoğun bir şekilde devam ettiği Millet Bahçesi'nde yapılan düzenlemeler vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Harabeye dönen Millet Bahçesi'nin yeniden projelendirilerek yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri; "Millet bahçesi başı boş insanların mekanı olmuştu. Korkumuzdan buradan geçemiyorduk. Geçmişte ailelerimizle birlikte herkesin mekanı olan bahçenin sahipsiz kalması bizleri üzüyordu. Hiçbir dönemde kimse burayla ilgilenmedi. Her geçen gün daha da harabe olan bahçe sonunda kurtuldu. Hem bizler mahalle sakinleri olarak huzura kavuştuk. Hem de Millet Bahçesi kurtuldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diyerek duygularını dile getirdiler.

Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Millet Bahçesi'nde yapılan çalışmaları yerinde görerek ilgili firma yetkilisinden bilgiler alan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Millet Bahçesi'nin eski renkli günlerine döneceğini belirtti.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eskiden olduğu gibi, Karslıların tekrar yeniden Millet Bahçesi'ni piknik alanı olarak kullanabileceklerini söyledi.

Başkan Bozkuş; "Geçmişte Millet Bahçesi, şimdiki Atatürk Çay bahçemiz 30 bin metre kare olup, restaurant ve kafeterya yapıldı. Piknik alanları ve kamelyalar tamamlandı. Ara yollar yapıldı. Bunlar çimlendirilecek. Burası için önemli olan 4 bin kişilik amfi tiyatro sahnesinin tamamlanması, kısım eksik. Burası hem ağaçlandırma, hem çimlendirme yapılacak. Ufak tefek eksiklikler giderilerek parkımız açılacak. Sonuç olarak Millet bahçesi içler acısı durumundan kurtarılmış olacak. Çünkü geçmişte burayı çok farklı amaçlarla kullanıyorlardı. Özellikle uyuşturucu kullanan şahıslar tarafından kullanılıyordu. Kötü bir görüntü vardı. Mahalle sakinleri de o anlamda çok rahatsızdı. Burada yapılan çalışmalardan sonra mahalle sakinleri rahat nefes aldı. Kısmet olursa bahçemizin açılışını yapacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kars Belediyesi Millet Bahçesi Balicilerden Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement