Kars'ın Çılgın Projesi Bir Başka Bahara mı Kaldı? - Son Dakika
Yerel

Kars'ın Çılgın Projesi Bir Başka Bahara mı Kaldı?

Kars\'ın Çılgın Projesi Bir Başka Bahara mı Kaldı?

Yaklaşık 770 bin metrekarelik bir alanda Kalenin eteklerinde şehrin Tahdüzü denen tarihi kesimindeki bölgede koruma, geliştirme ve sağlıklaştırma yapılarak bölgedeki tarihi eser ve tescilli yapıların röleve, restorasyon, restitüsyon çalışmaları ve sokak sağlıklaştırması yapılacağı “Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı”nın da yapılan çalışmalar bir başka bahara kaldı.

22.06.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 770 bin metrekarelik bir alanda Kalenin eteklerinde şehrin Tahdüzü denen tarihi kesimindeki bölgede koruma, geliştirme ve sağlıklaştırma yapılarak bölgedeki tarihi eser ve tescilli yapıların röleve, restorasyon, restitüsyon çalışmaları ve sokak sağlıklaştırması yapılacağı "Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı"nın da yapılan çalışmalar bir başka bahara kaldı.

Dönemin Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un yine dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hazırlayıp sunduğu 'Kars'ın Çılgın Projesi' kapsamında sadece Millet Bahçesi'nin projesi hazırlanarak tamamlandı. Millet Bahçesi'nin projesinin tamamlanmasının ardından çalışmalara son verildi.

Belediye Başkanlığı'nca hazırlanan ve yaklaşık bedeli 200 milyon TL. olan "Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı" projesi kapsamında; Hasani Harekani Türbesi ve Kars Kalesi'nin olduğu İstikam ve Atatürk Çay Bahçelerinin bulunduğu bölgede 125 tarihi bina restora edilecekti. Proje ile Kars Kalesi'nin yanında Beylerbeyi Sarayı, restore yapılacaktı. Kars Çayı üzerinde de çok ciddi bir şekilde antik tiyatroların, mesire alanlarının, piknik alanlarının ticari alanların olduğu, gezi alanlarının olduğu toplamı 770 bin metre karelik proje Karslıları adeta heyecanlandırmıştı.

"Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı" diğer adıyla Kars'ın Çılgın Projesi geçen süre içerisinde sadece Millet Bahçesi tamamlanarak Kars Belediyesi'ne teslim edildi. Projenin sadece bir ayağı olan Millet Bahçesi ise günümüzde her yaştan insanlar uğrak mekanı oldu. Proje ile Kars Çayı arıtılacak, belirli bölgelerde Kars Çayına set çekilerek sular yükseltilecek ve sandalarla insanlar burada gezinti yapacaktı. Proje kapsamında Kaleiçi Mahallesi'nde kalenin etekleri ve taht düzü, bu iki bölgede koruma, geliştirme ve sağlıklaştırma yapılarak bölgedeki tarihi eser ve tescilli yapıların röleve, restorasyon, restitüsyon çalışmaları ve sokak sağlıklaştırması yapılarak turizme kazandırılacaktı.

Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kars Kalesi ile İnanç Turizmi'nin en önemli ayağı olan Harakan Külliyesi'nin bulunduğu bölgede hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında her hangi bir çalışma yapılmıyor. Vatandaşlar ise "Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı" projesinin bir başka bahara kaldığını ileri sürüyor. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ın Çılgın Projesi Bir Başka Bahara mı Kaldı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement