Kars'ın Minyatürleri İstanbul'a Taşındı - Son Dakika
Yaşam

Kars'ın Minyatürleri İstanbul'a Taşındı

Kars\'ın Minyatürleri İstanbul\'a Taşındı

Kars Belediyesi İstanbul Beylikdüzünde 3.kez düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günlerinde yerini aldıBaşkan Karaçanta, "Kars’ın tanıtılacak o kadar Kültürel tarihi zenginlikleri yerel değerleri var ki; Hepsini burada bir arada sunmak mümkün değil.

19.10.2018 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Belediyesi İstanbul Beylikdüzünde 3.kez düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günlerinde yerini aldı

Başkan Karaçanta, "Kars'ın tanıtılacak o kadar Kültürel tarihi zenginlikleri yerel değerleri var ki; Hepsini burada bir arada sunmak mümkün değil. Ama gücümüz yettiğince, elimizde Kars Belediye Başkanlığımızın yapmış olduğu Kars Tanıtım Rehberi, Ani Tanıtım Rehberi, Meşhur Kars Balı, Peyniri ve yöresel ürünlerimizle Kars ilimizi, toprağımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Kars Kaşar bölgesidir, Kars tere yağ bölgesidir, Organik ürünler içinde Kafkas arısının yaptığı, bal bölgesidir, deri peyniri bölgesidir, Dünyanın en lezzetli eti olan kazların yetiştiği bir coğrafyadır" dedi.

Kars'ın tabyalar şehri, turizmin başkenti olduğunu ifade eden Başkan Karaçanta, "Manevi değerler, anıt mezarlar, tabyalar, birçok kültürü içinde barındırmış antik kent bölgesidir. İnanç Turizm öncüsü olan Kars'ta yatan Ebul Hasan Harakani Hazretleri yani Mevlana'nın hocasının memleketidir. İçinde barışı kardeşliği ve birlikte yaşaya bilmenin tarihler boyunca örneği olmuş bir bölgedir. Böyle bir kenti kelimelerle, görsellerle, üretilen organik ürünlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Bütün hemşerilerimi kendileriyle beraber komşularını arkadaşlarını Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günlerine davet ediyorum" diye konuştu.

Kars Belediyesi tarafından yapılan ve Kars'ın tarihi dokusunun neredeyse birebir minyatürleştirildiği birçok eser Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günlerinde geniş yer buldu.

Kars Belediyesi yetkilileri, yoğun ilgi sonrasında, bibloların kentin tarihi havasını ülke genelinde hissettirebilme noktasında etkili olduğunu ve ilgili katılımcıların aslını görmek için Kars'a geleceklerini söylemelerinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Kars'ı anlatan Kars Kalesi başta olmak üzere, Taş Köprü, Evliya Camii, 12 Havariler Kilisesi, Kümbet Camii, Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Türbesi, hamamlar ve daha birçok tarihi binanın minyatürü Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım günlerinde görsel şölen yaşattı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kars'ın Minyatürleri İstanbul'a Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü
    07:21 Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir hastanede görevli sağlık memuru ile kadın doktor arkadaşı iddiaya göre birlikte oldukları sırada bulundukları binanın 3'üncü kat balkonundan düştü. 30 yaşındaki memur hayatını kaybederken, kadın doktorun vücudunda kırıklar olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı
    02:40 Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkarak dereye düşen araçta bulunan 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Uludere Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise otopsi için hastane morguna gönderildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı
    01:36 Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada, virajı alamayan bir motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı
    00:47 Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı

    Çanakkale Valiliği, beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınları açısından risk oluşabileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik, orman yangınlarının çoğunun beşeri hatalardan kaynaklandığını ve ateşin kesinlikle uzak durulması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, herhangi bir orman yangını fark ederlerse 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları gerektiği konusunda uyarıldı.


Advertisement