Kars'ta 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yaşam

Kars'ta 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Kars\'ta 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta düzenlenen tören kutlandı.

23.04.2019 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta düzenlenen tören kutlandı.

Tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin konulmasıyla başladı. Ardından Valilik önündeki tören alanına geçildi. Buradaki törenler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapan Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, "Bugün coşkuyla ve anlamlı bir şekilde kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99.yıl dönümünde Türkiye büyük millet meclisinin ilk başkanı, gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Bu vatanı bize yurt eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor saygıyla selamlıyorum. 23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden birinci büyük millet meclisinin açıldığı ve Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir. 23 nisan 1920 tarihi milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan yarının liderleri, geleceğin güvencesi olan çocuklar için bir şenliktir" dedi.

Altun, "Dünyamız atalardan kalan miras olmaktan çok, sizlerin emanetidir. Şimdilik bizler sonrada sizler, Her nesil sonrakine daha iyi bir Türkiye devretmekle mükelleftir. Kendi vatandaşları yanında bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara da umut kaynağı olacak bir Türkiye'yi ancak bu şuurla inşa edebiliriz. Bugün burada bulunan sizlerin ve milyonlarca yaşıtınızın içinden geleceğin Cumhurbaşkanları, milletvekilleri, akademisyenleri, mühendisleri, doktorları ve iş adamları çıkacaktır. ve sizler Türkiye'nin ve dünyanın gelişmesine yön vereceksiniz. Eğitim ve iş hayatınız boyunca, kariyerinizin yanında, edebiyata, sanata, kültüre, tarihe özel ilgi göstermeniz ve bu alanlarda kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz sizin aslı göreviniz olmak zorundadır. Dünyaya estetiğin ve duygunun penceresinden bakmayı öğrendiğinizde, eminim, her şey daha güzel gözükecektir. Sizlerin yüreği gibi güzel bir dünya için, bu bakış açısını asla kaybetmeyiniz. Tarihimizin her dönemi farklı farklı başarılarla doludur. Bunların her biri bize bugün, nereden geldiğimizi, nerede olduğumuzu, nereye gittiğimizi ve kim olduğumuzu gösteren birer pusuladır. Bunun için tarihimizi çok iyi öğrenmelisiniz. Çocuklarımız dünyanın en değerli varlıklarıdır. Bu varlıklarımızı aile ortamı içerisinde toplum normlarımıza göre yetiştirmek, toplum hayatına kazandırmak sizlerin ve bizlerin vazgeçilmez sorumluluğudur. Bu sorumluluğumuzu yerine getirirken sahip olduğumuz maddi varlıklarımızın tamamını çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması için gerektiğinde sonuna kadar harcamayı bilmeliyiz. Kıymetli anne babalar çocuklarınızı bu çağa göre değil gelecek çağa göre hazırlamak zorunda olduğunuzu asla unutmamalısınız. Çocukların eğitiminin aile, çevre ve okul üçgeninde şekillendiğini, geliştiğini hepimiz biliyoruz. Ancak Eğitimin temeli ailede başlar. Bu anlamda çocuklarınıza vereceğiniz aile eğitimi onların gelişmesinde temel rol oynayacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'nce 23 Nisan Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Başkanı Ayhan Bilgen tarafından verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı daha sonra İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından okunan şiirler ve bir birinden güzel gösterilerle son buldu. Vali Türker Öksüz, Başkan Ayhan Bilgen, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun öğrencilerle birlikte halay çekti. Program çeşitli etkinliklerle son buldu.

Törene; Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Ayhan Bilgen, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Adalet Komisyon Başkanı Soner Fevzi Vurur, Konsolos Nuru Guliyev, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, resmi daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kars'ta 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı
    14:08 Ankara'da bir apartmanın çatısında çıkan yangın kontrol altına alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan 4 katlı bir apartmanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının, çatıdaki baz istasyonu arızası sebebiyle çıktığı iddia ediliyor. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınırken, çevrede panik yaşandı ve apartmanın çatısında hasar meydana geldi.

  • Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş kalp krizi sonucu hayatını kaybetti
    13:56 Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

    Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde görev yapan 51 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Doğan, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Doğan için cenaze töreni düzenlendi ve cenazesi memleketine gönderildi.

  • Erzurum'un Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde 3,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    13:49 Erzurum'un Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde 3,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Erzurum'un Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde saat 13,29'da 3,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre; merkezi Pasinler İlçesi Büyüktüy Köyü'nde saat 13,29 'da meydana gelen deprem 9,4 kilometre derinlikte gerçekleşti. Alınan bilgilere göre meydana gelen depremde herhangi bir hasar ya da can kaybı yaşanmadı. - ERZURUM

  • Ordu'da Denizden Toplanan Atık Ağaçlarla Ahşap Ürünler Üretiliyor
    13:41 Ordu'da Denizden Toplanan Atık Ağaçlarla Ahşap Ürünler Üretiliyor

    Ordu'da yaşayan Ali Kocatepe, denizden topladığı atık ağaçlar ile abajur lamba, ayna ve dekoratif ürünler üretiyor. Kocatepe, el emeği ürünlerinin insanlar tarafından ilgi gördüğünü belirtiyor. Talep artınca işyeri açan Kocatepe, ağaç ürünler ve ahşap kokusunu seven insanların bu ürünleri tercih ettiğini söylüyor. Kendi internet sitesi üzerinden satış yapmaya başlayan Kocatepe, bu işin hem hobi, hem de ek gelir kaynağı olduğunu ifade ediyor.

  • Tokat Polisi Asansör Boşluğunda Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı
    13:36 Tokat Polisi Asansör Boşluğunda Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Güneşli Mahallesi'nde bir inşaattan yükselen köpek havlama sesleri, duyarlı vatandaşların dikkatini çekti. Polis ekipleri, asansör boşluğunda mahsur kalan köpeği zorlu bir operasyonla kurtardı. Olayın görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

  • Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    13:26 Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde Aylin Karaca kavşağında meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, kendi imkanlarıyla Menteşe Devlet Hastanesi'ne giderek tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan sürücünün durumu iyi.

  • Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaralı şahin tedavi altına alındı
    13:23 Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaralı şahin tedavi altına alındı

    Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yaralı halde bulunan bir şahin, tedavi edilmek üzere Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi. Yaralı kuşun tedavisinin ardından doğaya salınması planlanıyor.

  • Ağrı'da infial yaratan görüntü! İmam çocukları tekme tokat dövdü
    13:23 Ağrı'da infial yaratan görüntü! İmam çocukları tekme tokat dövdü

    Ağrı'nın Diyadin ilçesinde görev yapan bir imamın çocuklara şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada infial yarattı. Video büyük tartışma yaratırken, olayın gündeme gelmesinin ardından resmi makamlardan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

  • Refüjü aşıp karşı yola geçti, uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu
    13:16 Refüjü aşıp karşı yola geçti, uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu

    Zonguldak'ta meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil refüjü aşarak karşı yola geçti. Sürücü, 20 metreden aşağıya uçmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ve sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak yol güvenliğini sağladı.

  • Aydın'da Yeni Doğum Yapan Köpek Kasabı Uyutarak Eti Çaldı
    13:15 Aydın'da Yeni Doğum Yapan Köpek Kasabı Uyutarak Eti Çaldı

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan bir sokak köpeği, yeni doğum yaptığı bilinen yavruları için et çalmak amacıyla bir kasabı uyutmayı başardı. Çevredeki vatandaşlar köpeğin durumunu bildikleri halde müdahale etmeyerek köpeğin aldığı et parçasıyla yuvasına dönmesine izin verdi.


Advertisement