Reprodiksiyon ve Suni Tohumlama Kongresi Başladı - Son Dakika
Yerel

Reprodiksiyon ve Suni Tohumlama Kongresi Başladı

Reprodiksiyon ve Suni Tohumlama Derneği tarafından desteklenen 7. Ulusal Reprodiksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi start aldı.

02.07.2013 12:54  Güncelleme: 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reprodiksiyon ve Suni Tohumlama Derneği tarafından desteklenen ve Kafkas Üniversitesi'nin (KAÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 7. Ulusal Reprodiksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi start aldı.

KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, hayvancılıkta üretimi artırmanın yolunun hayvancılığın genetik potansiyelini mutlaka ileriye götürülmesi gerektiğini söyledi.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan da dünya nüfusuna paralel olarak protein açığı ve açlıkla ilgili gıda kaynaklı sorunların her geçen gün artığını belirtti.

Prof. Dr. Sami Özcan; "Toplu arı ölümleri, su kaynaklarının yok olması ve organik ürün yetiştirilmesi gibi bir takım konular sürekli gündemimizi meşgul eden konular. Avrupa'da organik ürünlere dönüş var. Son yıllarda ülkemizde de ortaya çıkan hayvansal üretimin arttırılmasına yönelik çalışmalar, ıslah çalışmalarını da ilk planda önemsenmesine yol açtı. Suni tohumlama, döl verimi ve üremenin kontrolü gibi hususlar bölgemiz için hayati önem taşımaktadır" dedi.

Daha sonra yapılan konuşmaların ardından katılımcılara ve kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi.

Kars'ta düzenlenen Ulusal Reprodiksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi 4 Temmuz 2013 günü sona erecek. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Reprodiksiyon ve Suni Tohumlama Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement