Kars'ta ekiplerden elektrik arızalarına kar motorlu müdahale - Son Dakika
Güncel

Kars'ta ekiplerden elektrik arızalarına kar motorlu müdahale

Kars\'ta ekiplerden elektrik arızalarına kar motorlu müdahale

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Aras EDAŞ ekipleri, kar motoruyla karlı yolları aşarak kırsaldaki enerji nakil hatlarındaki arızaları gideriyor.

29.03.2022 11:29  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Aras EDAŞ ekipleri, kar motoruyla karlı yolları aşarak kırsaldaki enerji nakil hatlarındaki arızaları gideriyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir süre önce etkili olan kar yağışı nedeniyle Sarıkamış ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yer yer 2 metreye ulaştı.

Kar yağışı ve özellikle tipi sebebiyle ilçedeki enerji nakil hatlarında yaşanan arızalar, elektrik kesintilerine yol açıyor.

Arızaları gidermek için yoğun çaba sarf eden Aras EDAŞ ekipleri, yüksek kesimlerdeki enerji nakil hatlarının bulunduğu bölgelerdeki yolların kardan kapalı olması yüzünden ulaşımda sıkıntı yaşıyor.

Ekipler bu sebeple söz konusu bölgelerdeki enerji nakil hatlarının bulunduğu bölgeye kar motoru, paletli araçlar ya da ayaklarına karda batmayan ve "hedik" olarak bilinen kar ayakkabısı giyerek ulaşabiliyor.

Güçlükle ulaştıkları enerji nakil hatlarındaki arızaları gideren ekipler, vatandaşların mağdur olmamasını sağlıyor.

Sarıkamış Aras EDAŞ İşletme Şefi Ümit Karaca, AA muhabirine, Sarıkamış'ta aşırı kar yağışı nedeniyle hizmet aksamasını önlemek amacıyla yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Karaca, gece gündüz, kar, kış demeden enerjinin devamlılığını sağlamak için büyük emek sarf etiklerini belirterek, "Sarıkamış'ta son günlerde yoğun kar yağışı, tipi ve sis nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanmış durumda. Yolu kapalı olan köylerimizdeki arızalara kar motoru, paletli araçlarımızla, hediklerle ulaşmaya çalışıyoruz. Hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceye düşüyor. Yer yer 2 metre karla mücadele ediyoruz. Vatandaşımıza kesintisiz ve sürekli enerji vermek için 7/24 görevimizin başındayız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars'ta ekiplerden elektrik arızalarına kar motorlu müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement