Kars'ta Göçmen Operasyonu: 20 Gözaltı - Son Dakika
3.Sayfa

Kars'ta Göçmen Operasyonu: 20 Gözaltı

Kars’ın Digor İlçesi’nde jandarmanın ‘dur’ ihtarına uymayan ve kaçan kamyonetten Türkiye’ye kaçak yollardan giren 18’i göçmen toplam 20 kişi yakalandı.

14.02.2018 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Digor İlçesi'nde jandarmanın 'dur' ihtarına uymayan ve kaçan kamyonetten Türkiye'ye kaçak yollardan giren 18'i göçmen toplam 20 kişi yakalandı.

Olay Digor'da meydana geldi. Digor Sorguçkavak Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı jandarma ekiplerince düzenlenen yol kontrollerinde, kontrol noktasında jandarmanın 'dur' ihtarında bulunduğu kamyonet sürücüsü Ö.Ç. jandarmanın 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Jandarma ekipleri durumu Digor İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na bildirerek kamyoneti takibe başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir kamyonetin yoldan çıkarak çamura saplandığı bilgisi vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve polis kamyon ve çevresinde arama yaptı.

Yapılan aramada yasa dışı yollarla yurda giriş yapmış 10'u Afganistan, 7'si Özbekistan ve 1'i Pakistan olmak üzere 18 kişi, araç sürücüsü ve organizatör olduğu tespit bir kişi ile birlikte toplam 20 kişi yakalanarak Digor Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi. Olayla ilgili Digor Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verilirken, organizatör olduğu öğrenilen A.U.'ya 4 bin 483 lira para cezası uygulandı. Kamyonete Digor Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla 690 Sayılı KHK'nın 6. maddesi gereğince el konularak Kars Yediemin Otoparkı'na çekildi. Ayrıca araç sürücüsü Ö.Ç.'ye de Digor Mal Müdürlüğü'nce biletsiz yolcu taşımak suçundan para cezası kesildi.

Öte yandan gözaltına alının 18 göçmenin jandarmadaki işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği öğrenildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kars'ta Göçmen Operasyonu: 20 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi
    18:15 İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

    İstanbul'da kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ve Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyonda, Türkiye'ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 2 şahsa 2 milyon lira ceza kesildi.

  • Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı
    18:07 Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aracında uyuşturucu madde bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Odunpazarı ilçesinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu ve yapılan kontrollerde 558 gram bonzai ve 4 sentetik ecza ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli, adli makamlar tarafından cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement