Kars'ta Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Türkçe Olimpiyatları

Türkçe Olimpiyatları "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla yola çıkan 11.Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Kars'a gelen Afganistanlı yarışmacı seslendirdiği Ferdi Tayfur'un 'Bende Özledim Bende' isimli parçası Başkan Nevzat Bozkuş'u...

09.06.2013 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkçe Olimpiyatları "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla yola çıkan 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Kars'a gelen Afganistanlı yarışmacı seslendirdiği Ferdi Tayfur'un 'Bende Özledim Bende' isimli parçası Başkan Nevzat Bozkuş'u şaşırttı. Kırgızistanlı yarışmacı ise okuduğu şiirle duygulu anlar yaşattı.

Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları'nın Kars etkinlikleri kapsamında kente 15 ülkeden 80 öğrenci bu akşam Atatürk Stadı'nda Karslıların karşısına çıkacak.

Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de gerçekleştirilecek şölende öğrenciler, şarkılar, şiirler, folklor etkinlikleri ve özel becerileriyle sahne alacak.

Kars'a gelen öğrenciler, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u makamında ziyaret etti. Başkan Bozkuş, kendilerini ziyaret eden öğrencilere birer Cumhuriyet altını hediye etti. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "Atalarımızın ilk girdiği noktada onların resmi dili ana dili üzerine bir olimpiyat söz konusu. Bu Karslılar için, bizim için önemli olsa gerek diye düşünüyorum" dedi.

Belediye binasından ayrılan öğrenciler, Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret etti. Makamında yarışmacı öğrencileri kabul eden Vali Tepe, olimpiyatların sloganının 'Evrensel Barışa Doğru' olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Kars Valisi Eyüp Tepe, "Bu seneki sloganları da bana göre çok anlamlı. 'Evrensel Barışa Doğru' yani evrensel barışı sizlerin de hepinizin malumu olduğu üzere en çok özlediğimiz, en çok hasretini çektiğimiz dönemlerden birini yaşıyoruz.

Etrafımızdaki coğrafyayı tek tek ifade etmeye gerek yok. Dünya coğrafyasının çoğunda ciddi anlamda barışa ihtiyaç var.

Kardeşliğe ihtiyaç var. Diyaloğa ihtiyaç var. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızda bu birlikteliği, bu ihtiyaçların bir sonucu olarak bizimle beraberler inşallah hep beraber o sloganın içini doldurarak bu güzel dünyada kardeşçe birlikte yaşamak imkanına kavuşuruz" diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler şarkılar söyleyip, şiirler okudu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement