Kars'ta yollar nakış gibi işleniyor - Son Dakika
Yaşam

Kars'ta yollar nakış gibi işleniyor

Kars\'ta yollar nakış gibi işleniyor

Kars'ta yıllardan beri hizmet almamış, alt yapısı, üst yapısı olmayan mahalleler belediye ye kayyum atanmasıyla hizmet görmeye başladı.

01.11.2020 11:34  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta yıllardan beri hizmet almamış, alt yapısı, üst yapısı olmayan mahalleler belediye ye kayyum atanmasıyla hizmet görmeye başladı.

Belediye Başkanlığı'nca kışa kısa süre kala şehrin önemli mahallerinden Aydınlıkevler, Bülbül, Şehitler ve Yenişehir mahallesinde yol, kaldırım, içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi ve çevre düzenlemesi çalışmalarına hız verildi.

Vali, Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, yapımı devam çalışmaları yerinde görerek bilgi aldı. Öksüz, yürütülen çalışmaların kısa sürede tamamlanması talimatı verdi.

"Vatandaşların yüzü gülüyor"

Kentte yıllarca el vurulmamış mahallelere belediyeye kayyum atamasıyla hizmet gitmesi mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü. Yürütülen çalışmaları yerinde bulan mahalle sakinleri, "Bizler her gün belediyeye gidiyorduk, sorunlarımızı anlatıyorduk, bizlere hep kısa sürede yapılacak deniliyordu. Çamurda, tozda, toprakta kalmıştık. Yıllarca kimse bizlerin sorununa çözüm üretmedi. Belediyeye kayyum atamasıyla birlikte sokaklarımız, caddelerimiz yapılmaya başladı. Hizmet gelmesi için illa kayyum atanması mı gerekiyordu? Demek ki istenince her şey yapılıyor. Allah Bakanımız Süleyman Soylu'dan razı olsun iyi ki kayyum atadı. Mahallemize kayyumla birlikte hizmet geldi" dediler.

"Kars inşaat alanına döndü"

Vali, Belediye Başkanı Türker Öksüz'ün kenttin sorunlarını bildiği için kısa sürede kentti inşaat alnına çevirdiğini ifade eden mahalle sakinleri, "Kars'ta sadece kent merkezinde dört caddeye hizmet gidiyordu. Dört caddenin dışında kimse özellikle ara cadde ve sokaklara el vurmuyordu. Valimiz kısa sürede bütün mahallelerimize eşit hizmet verdi. Her tarafa kazma vuruldu. İnşaat sezonu bitmesine rağmen Kars'ta çalışmalar tam hız sürüyor. Adeta her yer inşaat alına döndü. Allah başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yürütülen bu çalışmalarda emeği geçen herkesten razı olsun. Bizlerde bundan sonra insan gibi yaşayacağız" diye duygularını dile getirdiler.

Öte yandan Kars'ta kent merkeziyle birlikte Aydınlıkevler Mahallesi, Bülbül Mahallesi Şehitler Mahallesi ve Yenişehir mahallesinde aynı anda yol-kaldırım, kanalizasyon ve içme suyu şebekesi, çalışmalarını devam ediyor. Çalışmaların kışa kadar devam edeceği öğrenildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kars'ta yollar nakış gibi işleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı
    18:34 Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç birbirine çarptı ve 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı
    18:22 Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı

    Siirt-Şirvan karayolunda meydana gelen kazada, dolu tüplerin içinde olduğu kamyonet şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ve bir kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücü kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Gaz dolu tüplerin patlamaması faciayı önledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı
    18:18 İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, toprak taşıyan bir kamyonun motor kısmından çıkan dumanlar nedeniyle alev aldığı anlar kameraya yansıdı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement