Kars'taki Darbeci Askerler Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Kars'taki Darbeci Askerler Hakim Karşısında

Kars\'taki Darbeci Askerler Hakim Karşısında

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla eski Binbaşı Serkan Akanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

03.05.2017 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla eski Binbaşı Serkan Akanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı 2. Mekanize Piyade Taburu'nda görevli tutuklu sanıklar eski binbaşı Serkan Akanoğlu, yüzbaşı Sinan Karademir, Astsubay Seçkin Çakmakçı, uzman çavuşlar Atilla Civelek ve Refik İvecan ile tutuksuz yargılanan 19 askeri personel katıldı.

Güvenlik güçleri Kars Adliyesi çevresinde ve duruşmanın yapıldığı salonda yoğun güvenlik önlemi aldı.

Tutuksuz yargılanan Yüzbaşı Hüseyin Ünal, savunmasında, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede, Hafız Hakkı Paşa Kışlası 2. Tabur 2. Bölük Komutanı olarak görev yaptığını söyledi.

Darbe girişimin yaşandığı gece Muslih İpekliler'in KOKTOD düzenine göre askerleri toplanma emrinin verdiğini belirten Ünal, "KOKTOD teşkilatında dört GZPT hazırlamamı söyledi. Bu düzende personelleri topladım. KOKTOD planına göre bizim yerimiz valilik binasının emniyetini sağlamaktı. Araçlara mühimmat yüklenmedi, Muslih binbaşı mühimmatın dışarıda dağıtılacağını söyledi. Saat 23.50 sıralarında kışladan çıkış yaptık ve valilik önüne geldik. Burada beraber çıktığımız güvenlik önlemi almaları için araçları yerleştirdim. Borsa Sokak'ın başındaki köşeyi de ben aldım." ifadesini kullandı.

Ünal, valilik önünde beklerken kendilerine diğer askerler tarafından mühimmat getirildiğini anlatarak, "Başçavuş Hasan Evrim yanımıza gelerek mühimmat getirdi. Mühimmatları GZPT'lere dağıttık. 45 dakika burada bekledik bir şey olmadı, Muslih binbaşı etrafta dolaşıyordu yolları trafiğe kapatmıştık. Karakolun önüne gittim burada vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla toplandığını gördüm. Vatandaşlar slogan atıyordu. Olayın ne olduğunu anlamaya çalışıyordum, bu sırada belediye anonslarında TSK yönetime el koydu, sıkıyönetim ilan edildi şeklinde anons yapıldı. Bu anons üzerine olayın terör olayı olmadığını anladım askerlere uçaksavar mermilerini araçlara koymalarını ve askerlerin de araçlara binmelerini, araç komutanlarının da vatandaşlarla diyaloğa girmemelerini söyledim." şeklinde savunma yaptı.

Başka bir davadan yargılanan eski 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Serkan Polat'ın gelen araçları döndürmeye çalıştığını beyan eden Ünal, savunmasını şu sözlerle tamamladı:

"Tugayın penceresinden Kurmay Başkanı Serkan Polat'ı gördüm, Serkan Polat bana eliyle işaret ederek yolu kapatmamı istiyordu. Bu emre uymadım ve araç şoförüme aracı sürmesini söyledim. Kışlaya döndüğümüzde ise kışla nizamiyesinde Nihat Yarbay bulunuyordu, Nihat Uçan araçlarımı geri çevirmeye çalışıyordu ancak benim talimatım olmadığı için araç komutanlarım ve ben Nihat Uçan'ı dinlemeyerek kışlaya giriş yaptık."

Tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş Fuat Ekici de darbe gecesinde Nurullah Er'in kendisini arayarak kışlaya sızma olduğunu ve bu nedenle alarmın verildiğini söylemesi üzerine kışlaya gittiğini beyan etti.

Kışlada hazırlık yaptıktan sonra Çevik Kuvvet yerleşkesine çıktıklarını anlatan Ekici, savunmasında şunları kaydetti:

"ZPT'nin şoförüyle birlikte 9 askerle çıkış yaptık. Çevik Kuvvet nizamiyesi önünde Serkan binbaşı yanıma yaklaştı ve 'Faik Bey Caddesi ile Digor Pazarı'nın olduğu kavşağa gidip emniyet alacaksınız' dedi. Ben de hemen söylediği yere gittim ve güvenlik önlemi alarak yolu kapattım. Askerleri araçtan indirerek önlem aldık. Serkan yarbay sokağa gelerek bize hakaret ederek kamyonu ittirin diye emir veriyordu ZPT ile kamyonu ittirmeye çalışıyordu. Polisler geldi durun diyorlardı. Serkan Polat bağırarak, polisleri işaret ederek yakalayın dedi, görevli polisin birini tutmaya çalıştı. Serkan Yarbay ile polis arasında arbede yaşandı ikisi de yere düştü. Sonra havaya ateş edilmeye başladı yavaş yavaş tugaya girdik."

Duruşmada, tutuklu sanıklardan eski binbaşı Serkan Akanoğlu ile tutuksuz yargılanan Ramazan Güler, Sinan Zembil, Nurullah Er, Hasan Evrim Öztürk, Kadir Özcan savunma yaptı.

Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını istedi.

Mahkeme hayati sanık fazlalığı nedeniyle duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars'taki Darbeci Askerler Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement