Karsan'dan Elektrikli Araçlar Teknoloji Laboratuvarı - Son Dakika
Otomobil

Karsan'dan Elektrikli Araçlar Teknoloji Laboratuvarı

Karsan\'dan Elektrikli Araçlar Teknoloji Laboratuvarı

Karsan, otomotiv sektöründe mesleki eğitime katkı sağlamak amacıyla Bursa Valiliği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzaladı.

20.08.2020 16:54  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karsan, otomotiv sektöründe mesleki eğitime katkı sağlamak amacıyla Bursa Valiliği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği Protokolü" imzaladı.

Bursa Valiliği binasında düzenlenen protokol törenine; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Karsan CEO'su Okan Baş, Endüstriyel Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Bulucu, İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut ve İl Milli Eğitim Mesleki Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş katıldı.

Karsan'ın öncü iş birlikleri devam edecek!

Törende konuşan Karsan CEO'su Okan Baş, yarım asrı geride bırakan Karsan'ın sektörde elde ettiği güçlü konumun birçok sorumluluğu da beraberinde getirdiğini vurguladı. Tüm bu sorumluluklarından yola çıkarak çalışma yaşamında kadın erkek eşitliğinin geliştirilmesi için istihdama ve eğitim alanındaki işbirliklerine ara vermeden devam edeceklerini söyledi. Bursa Valiliği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları protokolün de Karsan'ın bu amacından yola çıkarak hayata geçirdiği işbirliğinin bir eseri olduğunu vurgulayan Okan Baş, mesleki eğitimle sektörü buluşturarak geleceğe yatırım yapan böylesi geniş kapsamlı bir işbirliğinin tarafı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Okan Baş, "Elektrikli araçlar alanında yürüttüğümüz çalışmaları, bu alanda geleceğin nitelikli insan gücü olacak gençlerimiz ile paylaşacak olmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Birlikte atacağımız her adımın sektörümüze, kadın istihdamına ve ülkemizin geleceğine katma değer sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Okan BaşCEO/ Karsan

Kadın istihdamına da katkı sağlanacak!

Söz konusu protokol ile "Karsan Elektrikli Araçlar Teknoloji Laboratuvarı kurulması" ve bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi hedefleniyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nin 10. sınıflarından seçilerek eğitim görecek 20 öğrencinin en az yüzde 50'sini kız öğrencilerin oluşturması planlanırken, çalışmayla; yakın geleceğin kadın istihdamının artırılmasına öncülük etmesi amaçlanıyor. Söz konusu işbirliği; mezun olana kadar Karsan Elektrikli Araçlar Teknoloji Laboratuvarı'nda okuyacak öğrencilerin, gelecekte sektör ve yeni teknolojilere katma değer yaratacak bireyler olması açısından ayrı bir önem taşıyor. İmzalanan protokol kapsamında; okullarda eğitimi verilen alanları sektörle birlikte tasarlamak ve mezunların iş hayatına hazırlanmalarına destek olunması amaçlanıyor.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Karsan'dan Elektrikli Araçlar Teknoloji Laboratuvarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü
    15:30 Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü Salih Pelit hayatını kaybetti. Otomobil, tünel duvarına çarparak savruldu. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalenin ardından Pelit'in cansız bedeni Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı
    15:08 İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde seyir halindeki 16 Y 3879 plakalı otomobilde çıkan yangın, sürücü tarafından yangın tüpüyle müdahale edilerek söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.


Advertisement