Karsesob ve Kosgeb Eğitimleri Sona Erdi - Son Dakika
Ekonomi

Karsesob ve Kosgeb Eğitimleri Sona Erdi

Karsesob ve Kosgeb Eğitimleri Sona Erdi

KOSGEB Kars Müdürlüğü ve Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı (KARSESOB)’un işbirliği ile yapılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinı tamamlayan 29 katılımcı kursiyerler sertifikalarını aldı.

21.01.2016 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOSGEB Kars Müdürlüğü ve Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı (KARSESOB)'un işbirliği ile yapılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinı tamamlayan 29 katılımcı kursiyerler sertifikalarını aldı.

KARSESOB Başkanı Adem Burulday'ın girşimleriyle yapılan Hizmet Binası'nın Toplantı Salunu'nda düzenlenen törene katılan başarılı kursiyerlere sertifikaları KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş ve KARSESOB Başkanı Adem Burulday tarafından verildi.

KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş, girişimciliğin önemine vurgu yaptı.

Aktaş, Bir ülke ekonomisinin kalkınması için emek, sermaye, toprak ve girişimcinin olması gerektiğini söyledi. Aktaş, üretim faktörlerinin önemli olduğunu, ancak girişimciliğin olmazsa olmaz olduğundan bahsetti.

Aralık ayında yapılan eğitimlerde 147 girişimcinin Sertifika aldığını ifade eden Lütfullah Aktaş, bu eğitimleri tamamladıktan sonra işyeri açacak girişimcilerin, KOSGEB Girişimcilik Destek Programından yararlanma imkanı olduğunu ve KOSGEB destek miktarlarının artırıldığının da altını çizdi.

KOSGEB Müdürü Lütfullah Aktaş, "Ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği gençlere bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek Programı'nda önemli değişiklikler yapıldı. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden mezun olarak, işini kuran girişimcilere verilen 30.000 TL geri ödemesiz, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'nin 50.000 TL'ye, Makine teçhizat alımı için girişimcilere verilen ve üst sınırı 70.000 TL olan geri ödemeli desteğin ise 100.000 TL'ye çıkarıldı. Bu kapsamda girişimciler, kuracakları işletmeleri için, İşletme Kuruluş Giderleri Desteği 2.000 TL, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 18.000 TL, İşletme Giderleri Desteği 30.000 TL olmak üzere 50.000 TL'si geri ödemesiz, 100.000 TL'si de geri ödemeli, toplam 150.000 TL destek alabilecek" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından KOSGEB Kars Müdürlüğü ve Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı (KARSESOB)'un işbirliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinı tamamlayan 29 katılımcı serfikalarını KARSESOB Başkanı Adem Burulday, KOSGEB Müdürü Lütfullah Aktaş, Bakkalar Odası Başkanı Burhan Beytut, Fırıncılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ayhan Nebioğlu ve KARSESOB Genel Sekreteri Murat Demiral'ın elinden aldı. Sertifikalarını alan kursiyerlerin mutlulukları ise gözlerinden okunuyordu.

IÇ-

20.01.2016 - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Karsesob ve Kosgeb Eğitimleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement