Karşıyaka'da Tarih Ayağa Kalkıyor - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da Tarih Ayağa Kalkıyor

Karşıyaka\'da Tarih Ayağa Kalkıyor

Karşıyaka’daki tarihi binaları korumak ve gelecek kuşaklara miras olarak bırakmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Bahariye Mahallesi’ndeki 100 yıllık Tonakizade Konağı’nı kamulaştıracak.

02.03.2016 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka'daki tarihi binaları korumak ve gelecek kuşaklara miras olarak bırakmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Bahariye Mahallesi'ndeki 100 yıllık Tonakizade Konağı'nı kamulaştıracak. Aslına uygun olarak restore edilecek olan konak, kültürel ve sosyal etkinlik alanı olarak kullanılacak.

Karşıyaka'nın en eski ve tarihi dokusu itibariyle en özel yapılarından biri olan Tonakizade Konağı'nı kamulaştırmak ve aslına uygun olarak restore etmek için ilk adımı atıldı. Fahrettin Hüsnü Tonak'a ait olan ve Karşıyaka Spor Kulübü'nün kuruluş yıllarında ilk kararların verildiği yapı olarak da bilinen konak, bir asırlık tarihine uygun olarak yenilenecek ve Karşıyaka Belediyesi'nin kültürel, sosyal etkinlik alanı olarak tasarlanacak. Karar önceki gün yapılan belediye meclisinde görüşülerek ilgili komisyona gönderildi. Karar alındıktan sonra kamulaştırma çalışması başlayacak ve aile bireylerinin onayı ve önerileri doğrultusunda proje geliştirilecek.

Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapmak için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yeni tesisler kazandırmanın yanı sıra, geçmişin izini taşıyan tarihi yapıları da Karşıyakamıza kazandırmak istiyoruz. Tonakizade Konağı, hem ilçemiz hem de Karşıyaka Spor Kulübümüz için önemli bir yapı. Burayı korumak ve gelecek kuşaklara miras olarak bırakmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Diker de "Mecliste alınan karar ilçemiz için son derece önemli ve heyecan verici. Karşıyakalılar ve Kaf-Sin-Kaf sevdalıları için çok büyük anlamı olan bu konağın yeniden kente kazandırılacağı günü heyecanla bekliyoruz. Bu konuda emeği geçen başta başkanımız olmak üzere, tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da Tarih Ayağa Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement